Kvótával növelnék a női képviselők számát az ukrán parlamentben

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Feminizmus

ukrán nők női kvóta

A nemek arányát szabályozó kvóta bevezetését indítványozták ukrán képviselők annak érdekében, hogy több női tagja legyen a jövőben a törvényhozásnak - adta hírül csütörtökön a Kommerszant-Ukrajina című napilap. A parlamenthez benyújtott törvényjavaslat értelmében csak azok a pártok indulhatnának a választásokon, amelyeknek a listáján legalább 35 százalék a nők aránya. Az indítványt két kormánypárti és két független képviselő nyújtotta be, három férfi és egy nő. 

"Jelenleg az ukrán törvényhozásban mindössze 9,6 százalék a női képviselők aránya, ami az európai államokat figyelembe véve rendkívül alacsony" - indokolták a javaslatukat az előterjesztők. Példaként hozták a skandináv államokat, rámutatva arra, hogy Norvégiában 39 százalék, Finnországban 40, Svédországban pedig 45 százalék a nők aránya a parlamentben.

A lapnak nyilatkozó szakértők és nőjogi szervezetek képviselői ugyanakkor nem értenek egyet azzal, hogy kötelező kvótákkal megoldható a probléma Ukrajnában. Rámutattak arra, hogy a kezdeményezés inkább Ukrajna európai uniós közeledéséről szól, mint a női egyenjogúság megteremtéséről. Másrészről nem biztosítja a női képviselők létszámának növekedését, hiszen a kvóta úgyis teljesíthető, ha a nőket a lista végére teszik, ahonnan aligha kerülnek be a törvényhozásba.

A tekintélyes Razumkov intézet politikajogi programigazgatója felvetette azt a kérdést, hogy miért éppen 35 százalékban, nem pedig 50 százalékban határoznák meg a kvótát. "A 35 százalékos arány talán nem diszkriminatív?" - jegyezte meg a szakértő. Felhívta a figyelmet arra az eshetőségre is, hogy egy párt listáján azért szerepelhetnek kevesebb arányban női jelöltek, mert nincs annyi nő, aki indulni szeretne a képviselőségért. Kijelentette, hogy ilyen esetben nem látja indokoltnak egy párt kizárását a választásokon való részvételből.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook