2014. augusztus 01. péntek, 18:11
Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
nők jogai nők

Hatályba lépett augusztus 1-jén, pénteken az Európa Tanács (ET) úgynevezett Isztambuli Egyezménye, amelynek célja a nők ellen irányuló erőszak minden formájának felszámolása. Az egyezmény hatálybalépésének feltétele az volt, hogy legalább 10 aláíró országnak, köztük a 47 tagállamot számláló Európa Tanács legalább nyolc tagállamának ratifikálnia kellett a dokumentumot. Augusztus 1-ig összesen 36 ország írta alá, közülük pedig 14-en már ratifikálták is a nemzetközi szerződést, amelyhez nem csak az ET tagországai csatlakozhatnak, hanem a világ bármely állama.

 
2014. április 05. szombat, 10:46
Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
Anne HidalgoAnne Hidalgo

A szocialista Anne Hidalgo lehet Párizs első női főpolgármestere - derül ki az Ifop és Sas közvélemény-kutatóintézetek felméréséből, amelyet az iTélé francia hírtelevízió ismertetett vasárnap este. A francia főváros eddigi főpolgármester-helyettese a felmérések szerint a szavazatok 54,5 százalékával megnyerte vasárnap a francia helyhatósági választások második fordulóját, s így ő lehet az utóda Bertrand Delanoe-nek, aki 13 év után távozik Párizs éléről.

2014. március 06. csütörtök, 18:23
Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
nőjog bérolló

Európában a nők még mindig 59 napot dolgoznak „ingyen” – ezt mutatják az Európai Bizottság által közzétett legfrissebb adatok. A nemek közötti bérszakadék – a nők és a férfiak órabére közötti átlagos különbség a gazdaság egészében – az elmúlt néhány évben alig változott, és továbbra is 16% körül mozog (jelenleg – a múlt évhez hasonlóan – 16,4%). A legfrissebb adatok alapján tehát az Egyenlő Díjazás Európai Napja egymás után immár másodszor esik február 28-ára.

2013. december 31. kedd, 16:13
Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
izrael női pilóta

Ezentúl bizonyos feltételek mellett várandósan is repülhetnek Izraelben a légierő pilótanői a hadsereg új szabályozása szerint - írta hétfőn a Ynet, a Jediót Ahronót című lap honlapja. A gyermeket váró vadászpilóták terhességük tizenötödik és huszonötödik hete között ülhetnek gépre négy óránál rövidebb utakra, másik pilóta oldalán, 2500 méter alatti repüléseknél. A felszállás előtt orvosi vizsgálaton kell majd részt venniük, és havonta egyszer a repülésre szakosodott speciális orvosok ellenőrzik egészségi állapotukat.

2013. december 02. hétfő, 09:52
Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
femen femen

A Femen nőjogi szervezet öt aktivistája tüntetett vasárnap Párizsban az ukrán nagykövetség előtt az ellen, hogy Kijev hátat fordított az Európai Uniónak és erőszakkal lépett fel az ellenzéki tüntetőkkel szemben. Az Ukrajnában alakult feminista szervezet öt női tagja fedetlen keblekkel jelent meg a követség épülete előtt. Testükön a Yanukovych piss off (Janukovics takarodj!) felirat volt olvasható. 

2013. november 25. hétfő, 21:54
Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
nők jogai Pussy Riot

Feministák csoportja villámakcióval tiltakozott hétfő délután a római San Lorenzo al Verano templomban az olasz fővárosba érkező Vlagyimir Putyin orosz elnök politikája ellen, elsősorban a Pussy Riot orosz együttes Moszkvában letartóztatott tagjainak szabadon engedését sürgetve. Köpünk Putyinra! Tüntetni nőies! Free Pussy Riot! - feliratú transzparenssel tüntettek a résztvevők a római tudományegyetemhez közeli templom oltáránál. A tüntetők az orosz női együttes tagjai által viselthez hasonló maszkkal takarták el arcukat.

2013. november 25. hétfő, 10:15
Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
nőjog nőjog

A nőkkel szembeni erőszak elleni fellépésről szóló előadást mutat be hétfőn az Újvidéki Színház, a dokumentarista produkciót a közeljövőben több nyugat-balkáni országban is játsszák. A Hét című dráma Hedda Krausz Sjögren svéd drámaíró ötletén alapul, és minden előadásban az adott ország, illetve régió színészei, politikusai, újságírói, nőjogi aktivistái lépnek fel - olvasható az Újvidéki Színház honlapján.

2013. november 16. szombat, 11:13
Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
női kvóta női kvóta

Jobb döntések születnének a parlamentben, könnyebben együttműködhetnének a pártok, ha több női képviselő lenne az Országgyűlésben - állapították meg parlamenti pártok női képviselői egy a nők választási részvételéről szóló nemzetközi konferencián Budapesten. A nők részvétele a 2014-es magyarországi parlamenti választásokon című tanácskozáson Szél Bernadett (LMP) elmondta: jó lenne, ha megszabnának női kvótát a parlamentben, a pártoknak meg kell érteniük, hogy ez miért fontos.

2013. október 30. szerda, 13:17
Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
Karl Lagerfeld Lagerfeld

A telt nőkre tett becsmérlő kijelentései miatt feljelentették Karl Lagerfeld divattervezőt. Az eljárást egy francia nőjogi szervezet indította az után, hogy Lagerfeld a televízióban úgy nyilatkozott: "Senki sem akar kerekded nőket látni a kifutókon".

1. oldal / 6

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Támogasd az oldalt

PayPal-on keresztül (bankkártyával is):

Egyéb módok

Bejelentkezés


Elfelejtetted bejelentkezési nevedet?

Facebook

Fórum

  • Nincs üzenet