A leszbikus ikon Magyarországon

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Sport

martina navratilovaA debreceni Főnix-csarnokban már pénteken délelőtt állt a kék színű Taraflex borítás, és a nap folyamán a sztárok is sorban érkeztek a szombati Keno Teniszgálára. Navratilova még a kutyáját is magával hozta Magyarországra.

martina navratilova temesvári andrea Minden idők legeredményesebb teniszezője, a csehszlovákiai születésű, de még a pályafutása elején hazát cserélő, amerikaivá lett Martina Navratilova azért is sietett Magyarországra, hogy pénteken, Budapesten részt vehessen egykori párosbeli partnere, Temesvári Andrea teniszakadémiájának megnyitóján. Szombaton a debreceni Főnix csarnokban pedig újra összeállt a Roland Garroson éppen húsz évvel ezelőtt győztes duó, s egy szett erejéig igazán össze kellett kapnia magát. A háló túloldalán ugyanis a jelenlegi világelső belga Justine Henin-Hardenne és a világranglistán 12. helyezett szerb Jelena Jankovic állt.
Mivel menet közben párt cseréltek, értékelhető eredmény nem született.

A gála végén Henin-Hardenne és a 167 egyéni győzelemmel büszkélkedő Navratilova felajánlotta ütőjét a Temesvári-akadémia javára.

Bár a kutyájával érkezett Navratilova, aki egyéniben 18, párosban 31, vegyes párosban pedig 10 alkalommal diadalmaskodott a négy Grand Slam torna valamelyikén - és ezzel az eredménylistával a sportág valaha élt legnagyobb alakja - már ötven esztendős, azért ne aggódjunk a formája miatt. Indoklásképpen legyen elég annyi, hogy az ötvenkilencedik Grand Slam-előségét idén gyűjtötte be, vegyes párosban az amerikai Bob Bryan oldalán a US Openen.

martina navratilova Ünnepélyes keretek között került sor pénteken a budai Sportmax Sport- és Szabadidő Központban a Temesvári Andrea Teniszakadémia (TATA) megnyitójára, melyen díszvendégként Martina Navratilova is megjelent.

A 20-szoros wimbledoni győztes nagyon örült annak, hogy egykori páros partnere, akivel éppen 20 évvel ezelőtt diadalmaskodott Párizsban, teniszakadémiát nyitott.

"Örülök, hogy itt lehetek és ezáltal eszembe jut a húsz évvel ezelőtti győzelmünk" - nyilatkozott Navratilova. "Most azt is elárulom, hogyan választottam ki annak idején Andreát. Egyszer majdnem megvert, és akkor azt mondtam, inkább mellette, mint ellene".

Az amerikai teniszsztár vágta át a megnyitón a szalagot, majd játszott a gyerekekkel, illetve az ünnepség keretében sor került Temesvári Andrea teniszütőjének elárverezésére is.

A közeljövőben Navratilova is egy saját tenisziskola megnyitását tervezi, miután idén két párosbeli tornagyőzelem után végleg befejezte pályafutását.

PinkVanilla.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook