Évente több mint háromezer egyházi személy hagyja el hivatását

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

Carballo Carballo

Évente több mint háromezer szerzetes, szerzetesnő és pap hagyja el hivatását - jelentette ki José Rodríguez Carballo érsek, a Megszentelt Élet Intézményeinek és az Apostoli Élet Társaságainak Kongregációja titkára.
Szavait a Catholic World News nevű, egyházi hírekkel foglalkozó portál idézte a L'Osservatore Romano vatikáni lap beszámolója alapján. 

A ferences rendhez tartozó érsek közlése szerint a kilépések döntő többsége "viszonylag fiatal korban" történik. A fő okok között említette a "lelki élet hiányát", a "közösségi szellem elvesztését", valamint "az egyházhoz tartozás érzésének elvesztését". A szerzetesi vagy papi élettől való eltávolodás egyéb indítékai közé sorolta az "érzelmi problémákat", amelyek a heteroszexuális vagy akár homoszexuális kapcsolatokban nyilvánulnak meg.

Úgy vélekedett, hogy a világ alapvető változásokon megy át, a modernitástól a posztmodern irányba mozdul, amely az állandó vonatkoztatási pontoktól a bizonytalanság és a kétségek felé tereli az embereket. A piacorientált világban a haszonelvűség és a jövedelmezőség a mérce, és az embereket is ennek megfelelően értékelik. A mai világban "nincs helye az áldozatvállalásnak és a lemondásnak" - hangoztatta az érsek.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook