Leszbikus párt eskettek össze a West Point-i katonai akadémia főkápolnájában

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

meleghazassag házasság

Először eskettek össze azonos nemű párt az Egyesült Államok elit West Point-i katonai akadémiájának főkápolnájában - közölte vasárnapi számában a The Washington Post.

A szombaton megrendezett szertartáson az akadémián végzett Penelope Gnesin és Brenda Sue Fulton kelt egybe mintegy 250 esküvői vendég előtt. A párt J. Wesley Smith ezredes, a hadsereg káplánja adta össze.

A pár már 17 éve él élettársi kapcsolatban, amelyet Gnesin és Fulton 1999-ben, egy jogi hatállyal nem rendelkező, úgynevezett polgári elkötelezettségi ceremóniával meg is pecsételt. Az hivatalos egybekelésük elől az gördítette el a akadályokat, hogy a West Pointnak is otthont adó New York állam tavaly törvényesítette az azonos neműek házasságát, az Obama-kormány pedig érvényteleníttette a kongresszussal azt a törvényt, amely megtiltotta, hogy a homoszexualitásukat nyíltan vállaló személyek szolgáljanak az amerikai fegyveres erők kötelékében.

West Pointban a múlt héten tartották az első leszbikus esküvőt, de azt az akadémia temetőjében található kis, úgynevezett Régi Kadétkápolnában rendezték meg.

A mostani esküvőnek egyetlen technikai akadálya volt: az akadémián egyetlen olyan káplán sem szolgál, akinek a felekezete megengedi az azonos neműek összeadását. Smith ezredes a doveri légitámaszpontról utazott át, hogy összeeskesse a leszbikus párt.

MTI/pinkvanilla.hu

 

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook