A bíróság megtagadta a leszbikusok házasodáshoz való jogát

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

image Melegházasság
Egy orosz leszbikus párnak a bíróság megtiltotta, hogy összeházasodjanak.
 
A Tverszkij Megyei Bíróság kimondta, hogy Irina Fedotova-Fet és Irina Shipitko nem házasodhatnak össze, mert az orosz állami törvények értelmében házasság csak férfi és nő között jöhet létre.




A megyei bíróság egy korábban a polgári nyilvántartást vezető szervek által kibocsátott szabályozásra hivatkozva hozta ezt a döntést. A pár májusban próbált meg házasodási engedélyért folyamodni, de kérelmüket elutasították.
 
Fedotova-Fet és Shipitko azt tervezik, hogy október 23-án Kanadában házasodnak össze. Úgy gondolják, hogy rá tudják venni az orosz hatóságokat, hogy elismerjék a házasságot, hiszen van egy kiskapu, mely szerint a külföldön köttetett házasságok elismerése esetén az orosz törvények nem tesznek említést a házasulandók neméről.
 
A pár számított rá, hogy legutóbbi próbálkozásukat is elutasítják, de megpróbálják felhívni a közvélemény figyelmét az ügyre és tudatosítani az emberekben annak fontosságát. Képviselőjük, Nikolai Alexeyev elmondása szerint harcolni fognak a tiltó szabályozás ellen.
 
Bár a homoszexualitás törvényes az országban 1993 óta, a melegek házasodása nem engedélyezett és a fővárosban, Moszkvában betiltották a Büszkeség Napi Felvonulást és a melegeket számtalanszor érte bántalmazás és támadás.

pinkvanilla.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook