A Jaguár homofób Twitter üzenet miatt bontott szerződést

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

stephanie ricetwitter

Az ausztrál olimpiai bajnok és világcsúcstartó úszónő Stephanie Rice elveszítette szponzorálási szerződését az autógyártóval múlt heti homofób megnyilvánulása miatt.


A sportolónő szombaton a következőt jegyezte be twitterén miután a rögbi Három Nemzet Kupája idei kiírásának nyolcadik mérkőzésén Ausztrália szoros meccsen, idegenben győzött Dél-Afrika ellen: "Suck on that faggots!"

A 22 éves Rice ennek következtében elvesztette a százezer dolláros szerződést, amihez egy Jaguár XF is járt. Valamint már ezen a hétvégén sem lehet a Jaguár nagykövete egy sydneyi divatrendezvényen.

A Jaguár szóvivője Mark Eedle elmondta, hogy felmondták a megkötött egyezséget és az autót is, amit használ Stephanie visszakérik. "Mindez arról szól, hogy mit szeretnénk, ha összekapcsolnának a nevünkkel és sajnos ez az eset valami olyan, ami nem visz minket előre ezügyben."

Rice azóta bocsánatot kért a honlapján, mely szerint: "nem állt szándékomban bárkit is megsérteni és elnézést kérek."


Stephanie Rice és a Jaguár amit eddig használhatott

Ian Roberts nyíltan meleg volt legendás rögbi játékos egyszerűen idiótának nevezte Rice-ot, míg a szintén olimpiai bajnok és szintén ausztrál Matthew Mitcham védelmébe vette. "Nyilván sértő volt és meggondolatlan, de két éve jó barátok vagyunk és tudom, hogy egyáltalán nem homofób. Nem akart rosszat és bocsánatot is kért a pillanat hevében bejegyzett felelőtlen kommentje miatt."

Az Ausztrál Úszószövetség viszont nem ilyen elnéző, szóvivőjük azt nyilatkozta a szervezet nem nézi el Rice hozzászólását.

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook