Idén is több mint 300000 ember a Meleg Mardi Grason

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

melegfesztiválSydney utcáit szombaton az éves Meleg és Leszbikus Mardi Gras Gay Parádén flitteres, bőrös, boás és parókás mulatozók lepték el.


Több mint 130 jármű és 9500 ember vett részt a felvonuláson amely 1978 márciusában melegek, leszbikusok és transzszexuálisok tiltakozó felvonulásaként indult és azóta a világ egyik legnagyobb és legszínpompásabb meleg felvonulásává nőtte ki magát.

A menet élén az olimpiai aranyérmes Matthew Mitcham állt egy kamionon fürdőruhás táncosok körében akik pontozótáblát tartottak a kezükben.

matthew mitcham mardi gras 2009
Matthew Mitcham

A parti őrség tagjai, pom-pom lányok, ápolónők és sportcsapatok vonultak büszkén és táncoltak a kamionjaik mellett. Bankok, iskolák és egyházak képviselői voltak jelen, köztük az Ausztrál Állami Rendőrség a Védelmi Minisztérium és a Tűzoltóság tagjai. Valamennyi felvonuló akár kihívó tollakban, magassarkúban vagy hivatalos egyenruhájában volt fülig érő mosollyal integetett a tömegnek.

 


Melegfesztivál Sydney 2009

 
A nézők a jobb helyeken hat órát is kellett, hogy várjanak a több mint két kilométer hosszú menetre.


Az idei 31. parádé jelszava "Egyesült Nemzetek" volt, a világ valamennyi homoszexuálisának tiszteletére különös tekintettel azokra akik nem élhetik nyíltan az életüket.

Ausztráliában tavaly a homoszexuális párok a házasság jogát ugyan nem kapták meg de ugyanolyan jogokat kaptak mint a heteroszexuálisok.

 

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook