A brazil államügyész szerint a leszbikus párok örökbe fogadása sérti az ország törvényeit

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

leszbikus örökbefogadás

Annak ellenére, hogy az ország Legfelsőbb Bírósága megadta egy leszbikus párnak két örökbe fogadott kislányuk felügyeleti jogát, a helyi államügyész mégis hangot adott ellenérzéseinek. Véleménye szerint a leszbikus pár egyfajta "de facto társadalmat" hoz létre, s a Legfelsőbb Bíróság döntése sérti Brazilia törvényeit.


Az államügyész közvetlenül azután adott hangot véleményének, hogy a bíróság egyhangúan kimondta, hogy a leszbikus pár és a gyerekek közötti érzelmi kapcsolat "megkérdőjelezhetetlen".

A bíróság elutasította a Rio Grande do Sul-i főügyész azon kérését, hogy szüntessék meg a pár felügyeleti jogát. A leszbikus pár már 1998 óta nevelte a gyerekeket.

Az egyik hölgy még csecsemő korukban fogadta örökbe a gyerekeket, s párja, akivel azóta is együtt élnek, kérte a bíróságot, hogy ismerjék el őt is, mint a gyerekek örökbefogadó szülőjét. A helyi államügyész megtámadta a döntést arra hivatkozva, hogy a homoszexuális kapcsolatok "de facto társadalmat" hoznak létre, s a homoszexuális párkapcsolatban élők számára az örökbefogadás engedélyezése ellenkezik a brazil törvényekkel.

A jelenleg érvényben lévő törvények szerint egy párnak az örökbefogadáshoz vagy házasságban kell élnie, vagy igazolnia kell, hogy kapcsolatuk stabil, hosszabb ideje együtt élnek.

Tavaly decemberben a brazil kormány egy olyan tervezetet fogadott el a Kongresszus számára, mely felveti az azonos nemű párkapcsolatok szabályozásának lehetőségét. A tervet hevesen ellenezte a Brazil Püspöki Kamara és számos, a család szentségéért harcoló társadalmi szervezet.

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook