Több százezren a riói felvonuláson

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

riói pride riói pride

A helyi idő szerint vasárnap, a Copacabanan tartott felvonuláson a rendőrség az esemény kezdetén 300 ezresre becsülte a résztvevők számát, amely a szervezők reményei szerint a meleg büszkeség napjának végére elérhette az egymilliót.
A Rio de Janeiró-i - bár nem a legnagyobb -, hagyományosan a legszínesebb melegfelvonulás Brazíliában. 

A leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) közösség jelképeivel tarkított eseményt idén is hangos zene és tánc kísérte a Copacabanát határoló sugárúton.

A résztvevők a szexuális diszkrimináció és a vallási intolerancia leküzdésére szólítottak fel. "Egy olyan csodás helyen, mint Rio, nem fér meg a homofóbia" - hirdették egyesek, míg mások azt írták transzparenseikre: "Vallási szabadságot és emberi jogokat Riónak!".

Az aktivisták egyik legfontosabb követelése az azonos neműek házasságkötésének törvényi szabályozása volt. A brazil országos igazságügyi tanács májusban ugyan jóváhagyta az azonos neműek házasodási jogát, az ennek gyakorlati megvalósulásához szükséges jogi szabályozás azonban rendezetlen.

Argentína és Uruguay mellett Brazília a harmadik ország Latin-Amerikában, ahol engedélyezték az azonos neműek házasságát.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook