Ma Magyarország vizsgázik

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

image Lendvai Ildikó

Lendvai Ildikó nyílt levele a Helsinki Bizottságnak és a Szivárvány Misszió Alapítvány kuratóriumi elnökének.

 

 

Tisztelt Helsinki Bizottság! Állásfoglalásunkat kérték a Meleg Méltóság Menetével, és a megfélemlítő törekvésekkel kapcsolatban. Meggyőződésünk változatlan.

A Magyar Szocialista Párt abban hisz, hogy a modern és szabad Európában, a modern és szabad európai Magyarországon mindenkinek joga van ahhoz, hogy az lehessen, aki lenni akar: úgy és azzal keresse a boldogulását és a boldogságát, ahogy és akivel neki a szíve szerint való. Egy szabad országban a polgárok szabadságát csak a másik polgár joga és szabadsága korlátozhatja: tévhitek, kirekesztő szándékok, politikai hátsó szándékok nem.

Az MSZP elnökeként biztosítom Önöket, hogy a baloldal kiáll minden polgártársunk jogáért a félelemmentes, méltóságteljes élethez. Legyen szó bármilyen kisebbségről, bármilyen közösségről - a baloldal tudja, mi az erkölcsi kötelessége és teszi is azt.

Bízom abban, hogy az idei felvonulás résztvevőit nem fenyegeti majd semmilyen veszély: a gyűlölet szavai és tettei ezúttal elmaradnak. Bízunk a józan észben és bízunk a köztársaság rendőrségében is, amely egyértelművé tette: minden jogszerű eszközzel kész megvédeni a jogaikat gyakorlókat.

Budapest, 2009. szeptember 5.

Tisztelettel:

Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke

Forrás: mszp.hu

 

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook