Először rendeznek maguk a szexmunkások konferenciát

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete szexe

Július elején a magyarországi szexmunkások szerveződésének történetében először rendeznek maguk a szexmunkások konferenciát, hogy felhívják a figyelmet fokozódó kiszolgáltatott helyzetükre: 2012-ben a szexmunkásokra kiszabott bírságok összege átlépte az 1 milliárd forintot és több mint 14.000 bírósági és rendőrségi eljárást folytattak ellenük.

A Budapesten megrendezésre kerülő esemény a Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesületének Norvég Civil Támogatási Alap által támogatott projektjében valósul meg. A rendezvény célja, hogy elősegítse a szexmunkások, a szociális szakma, a civil és  női szervezetek, a közpolitika alkotók dialógusát a szexmunka/prostitúció témájában. A rendezvény során kerül bemutatásra az Egyesület portréfotó-kiállítása, melynek célja, hogy bemutassa a szexmunkások hétköznapi arcát. Azt, hogy másokhoz hasonlóan élik mindennapjaikat, csupán a megélhetésben különböznek.


A találkozó aktualitását az egyre romló törvényi környezet adja. 2011-hez képest 2012-ben - a szabálysértési törvény változása következtében - több mint hatszorosára növekedett a szexmunkások elleni elmarasztalással zárult szabálysértési ügyek száma és a szexmunkásokra összességében kiszabott pénzbírságok, helyszíni bírságok átlépték az 1 milliárd forintot. Az új törvény általi, 2012-ben egyetlen elkövetőre kiszabott legmagasabb összegű szabálysértési bírság 13.980.000 forint, melyet meg nem fizetés esetén több mint 7.5 éves elzárásra változtathatják át. A hasonló esetek sorozatosak. 

Kiadó: Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook