Budapest Pride - Újabb bántalmazókat keres a rendőrség

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

budapest pride 2013 brfk

Két férfit keres a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), akiket azzal gyanúsítanak, hogy a július 6-i Budapest Pride felvonulás után a Szent István körúton, majd a Nyugati téri aluljárónál "tettleg és verbálisan bántalmazták a sértetteket". A gyanúsítottak fényképeit a rendőrség honlapjára is feltették.
A BRFK csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az ismeretlen tettesek ellen. A rendőrök azt kérik, hogy aki felismeri a férfiakat, tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, értesítse a rendőrséget.

A fotók a http://police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/felhivasok/kozosseg-tagja-elleni-eroszak internetes oldalon tekinthetők meg.

A Budapest Pride felvonulás utáni atrocitás három másik gyanúsítottját már pénteken előzetes letartóztatásba helyezték.

A rendőrség akkori közleményében emlékeztetett: a BRFK a sértettek közreműködésével négy gyanúsítottat azonosított a július 6-ai fővárosi felvonulás után elkövetett támadással kapcsolatban, és csoportosan elkövetett, közösség tagja elleni erőszak gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

A rendőrség adatai alapján a felvonulás után három embert ért rasszista támadás a Szent István körút és a Bihari János utca kereszteződésénél.

Tájékoztatásuk szerint a BRFK és a tatabányai rendőrkapitányság munkatársai múlt szerdán négy férfit fogtak el, akik közül a sértettek hármat bántalmazójukként, egyet pedig a csoportosulás tagjaként azonosítottak.

MTI

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook