A Demokratikus Koalíció elítéli a homofób hangulatkeltést

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

dk lmbtq heti válasz

A Demokratikus Koalíció elítéli a Heti Válasz 2013. július 18-i számának címoldalán és belső oldalain megjelenő, politikai indíttatású, az LMBTQ-közösség tagjait sértő cikkét. Az írás pontos tükre annak a kulturális fundamentalizmusnak, ami ma Magyarországon a kormánypártot és annak holdudvarát jellemzi.

A cikk szerzője nem érti, hogy az államnak, a kormánynak semmi köze sincs az emberek személyes érzelmeihez, vonzódásaihoz. A kormánypárt, és annak hűséges kiszolgálója, a Heti Válasz úgy tesz, mintha nem tudná, hogy ma már Európában a magukat konzervatívnak tartó pártok és kormányok sem riadnak vissza az azonos neműek házasságát és a számukra örökbefogadást lehetővé tévő törvények támogatásától, elfogadásától, a melegek melletti nyilvános kiállástól. A kormánypárt szócsöve azonban inkább a mellegellenes hangulat- és gyűlöletkeltés a szélsőjobboldal által is használt előítéleteit visszhangozza. Ezzel is bizonyítva, hogy mind a kormánypárt, mind annak szellemisége gyökeresen szemben áll az európai értékekkel és normákkal.

A DK nyomatékosan kiáll a mindennapi élet szabadsága, az azonos nemű emberek házassága, és családalapítási joga mellett. A kormánypárt figyelmében ajánljuk David Cameron, konzervatív brit kormányfő szavait: „Nem annak ellenére támogatom az azonos neműek házasságát, mert konzervatív vagyok, hanem éppen azért támogatom, mert konzervatív vagyok.

Kisadó: 
Demokratikus Koalíció sajtóiroda

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook