Ghána változatlanul elutasítja a homoszexuálisok jogainak elismerését

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

Ghana Nagy Britannia Ghána

"Soha nem fogom kezdeményezni vagy támogatni a homoszexualitás engedélyezését Ghánában", Nagy-Britannia pedig nem kényszerítheti rá értékrendjét az országra - idézte a BBC brit műsorszolgáltató internetes oldala Atta Millst, az afrikai állam elnökét.

David Cameron brit miniszterelnök a hétvégén kijelentette, hogy Nagy-Britannia csökkenti a segélyt azoknál az országoknál, amelyek nem ismerik el a melegek jogait.

A brit kormányfő fenyegetése az ugandai elnöki tanácsadónak sem tetszett, és erőszakoskodással vádolta Londont. Az ugandaiak nem fogják hagyni, hogy gyerekként kezeljék őket - mondta John Nagenda.

Az afrikai országok azzal érvelnek, hogy a homoszexualitás ellenkezik vallásukkal és hagyományaikkal.

Atta Mills szerint Cameronnak joga van véleményéhez, de ahhoz nincs, hogy "megmondja egy másik szuverén államnak, mit tegyen".

A ghánai államfő kommunikációs főnöke, Koku Anyidoho hangsúlyozta, hogy a kormány "nem adja el lelkét". "Valóban akarjuk azt a segélyt, amely olyan dolgokhoz van kötve, ami felhasítja a társadalom erkölcsi szövetét?" - kérdezte Anyidoho.

Cameron a Brit Nemzetközösség kormányfőinek ausztráliai, perthi találkozóján hozta fel a melegek jogainak kérdését. Az 54 államból álló nemzetközösségben 41 ország bünteti a homoszexualitást és törvényes keretet ad a szexuális orientáció alapján történő diszkriminációra és letartóztatásra.

Ghána tavaly 90 millió font segélyt kapott közvetlenül Nagy-Britanniától, ebből 36 millió font volt az általános költségvetési támogatás. Cameron fenyegetése csak ez utóbbi tételre vonatkozott.

MTI

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook