Akik nem tűrik a másságot - az MSZP a Jobbik kirekesztő politikájával szemben

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

mszp közlemény MSZP

A Jobbik és a Fidesz már régóta vetélkedik a szélsőjobboldali szavazócsoport megnyeréséért. Ebben a versenyben a Jobbik az utóbbi napokban látványosan durva akciókkal igyekszik előnyt szerezni és bizonyítani: ő keményebb, mint a Fidesz. A cigányok és zsidók után most a melegeket vették célkeresztbe.

Új törvényjavaslatuk megtiltaná, hogy a média az azonos neműek kapcsolatát ne kizárólag negatív módon ábrázolhassa. (Így aztán be is lehetne tiltani pl. szinte az összes amerikai filmvígjátékot.) Börtönnel büntetnék ”népszerűsítés” címén az ilyen kapcsolat nyilvános felvállalását is. Módosítanák az Alaptörvényt: szándékuk szerint a Magyar Gárda vígan masírozhat, a melegek viszont nem élhetnének a gyülekezési joggal.

A képlet ismerős. A nácik is ugyanazokba a megsemmisítő táborokba vitték a zsidókat, a cigányokat, a homoszexuálisokat és persze a baloldaliakat. Az már nem kérdés, honnan merít a Jobbik. A kérdés sokkal inkább az, észreveszik-e a kormánypártok, hogy a Jobbik azt teszi vállalhatatlanul agresszív politikává, amit light változatban gyakran maguk is beengedtek a közgondolkodásba.

A Fidesz ”csak” a gyarmatosítás elleni honvédelmet hirdeti az Európai Unióval szemben, a Jobbik már ki is lépne onnan. Kövér László ”csak” arról beszél, hogy a baloldalnak voltaképpen helye sem volna a parlamentben, a Jobbik már erőszakkal is kiirtaná a politikából a neki nem tetsző pártokat. A Fidesz ”csak” rangsorolja a családformákat, hátrányba hozza még a különnemű élettársakat is, a Jobbik már üldözné az egynemű társakat. Aki szelet vet, vihart arat.

Ha a kormánypártok engedékenyek a kirekesztő gondolkodással szemben, akkor annak pusztító változatai is könnyen ránk szabadulhatnak. Az MSZP sem egyikből, sem másikból nem kér. Arra figyelmeztet: ennyit nem ér a szélsőjobb szavazóiért folytatott vetélkedés.

Lendvai Ildikó,
az Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság tagja,
országgyűlési képviselő

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook