Szivárványos Google és YouTube

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Bulvár

szivárvány szivárvány

A Google keresőjében a nemzetközi keresőszavak mellett most már a magyar kifejezésekre is megjelenik a szivárvány a keresősáv körül. Bár mint a lejjebb mellékelt ábra mutatja magyarul még tanulnia kell a keresőóriásnak, mert a transzspecifikus kifejezések magyar verzióit még nem ismeri.

Szivárványosra váltott a Google tulajdonában lévő YouTube logója is, valamint a videomegosztón külön oldalt hoztak létre a #ProudToLove kampánynak, hogy ezzel is támogassák az LMBT embereket és szövetségeseiket büszkeségük kimutatására.

A Show your pride. Share your love. videó zenei aláfestését a házassági egyenlőségről szóló Maclemore dal a "Same Love" szolgáltatja és népszerű coming out videók, történelmi tudósítások valamint azonos nemű párok megkéréseinek anyagait használták fel az összeállításához.


#ProudToLove - YouTube


A google.hu nem jelöli a transznemű és transzszexuális kifejezéseket csupán angol megfelelőiket

A videóban szerepel Harvey Milk, Barack Obama, Ellen DeGeneres és még sokan mások. Megjelenését az LMBT mozgalom kezdetének tekinthető Stonewall lázadás 44.évfordulójának hetére időzítették.

A Google, a Prezi és az espell hétfőn jelentette be, hogy Nyitottak vagyunk néven közösségi kezdeményezést indítottak a nyitottságért Magyarországon. A cégek közös kamionon ünneplik a sokszínűséget július 6-án a Budapest Pride-on. A kezdeményezéshez egy hét alatt több mint 100 csapat - szervezet, vállalat és közösség - csatlakozott.

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook