A skót kerékpáros, Graeme Obree coming outult

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Bulvár

Graeme Obree Graeme Obree

Újabb nemzetközileg ismert és elismert sikeres sportoló beszélt a homoszexualitásáról nyíltan. A skót csodabringás Graeme Obree a 90-es években aratta sikereit és a skót Sun napilapnak most beszélt melegségéről.





Obree elmondta,hogy szexualitásával küzdve kétszer is megpróbált öngyilkos lenni. "Úgy neveltek, hogy ha meleg vagy annál jobb az is ha halott. Tudatában voltam annak, hogy meleg vagyok de ez elfogadhatatlan volt számomra. Háborús nemezdék nevelt fel, amikor ők nőttek fel a melegeket még börtönbe zárták. Homoszexuálisnak lenni lehetetlen volt, még a gondolat sem merülhetett fel. Nem sejtettem semmit, egyszerűen bezárkóztam. Azt kérdezik aze mberek, hogy hogyan nősülhettem meg, lettek gyerekeim, miközben tudtam. De a pszichológusom szerint érzelmileg egy 13 éves gyerek szintjén voltam, mert annyira bezárkóztam. Rossz volt ez, mert én voltam az egyik leghomofóbabb ember ezen a bolygón annyira belémivódott mindez."

Bipoláris zavarral diagnosztizálták Obree-t, aki 2005-ben végül elmondta feleségének másságát és azóta el is váltak. A szüleinek is el kellett mondania és nem volt könnyű velük erről beszélni, de sokat beszélgettek, sírtak és ma már minden jobb. Ettől még fejlődött is a kapcsolata velük.

Obree két alkalommal döntött világrekordot pályakerékpárral. 1993 és 1994-ben, valamin 1993 és 1995 év egyéni kategória világbajnok győztese. A különleges, szokatlan kerekezési pozícióiról és az általa épített mosógépalkatrészt tartalmazó biciklijéről ismert versenyző igen változatos és színes karrierrel büszkélkedhet, melyet a mai napig épít és aktív résztvevőként járul hozzá a kerékpáros élet eseményeihez.

pinkvanilla.hu

 

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook