Három hét alatt öt amerikai meleg tinédzser vetett véget életének

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Bulvár

gyász STOP

A Campus Pride nevű LMBTQ diákszervezet nemzeti összefogást sürget annak érdekében, hogy országszerte megóvják az LMBT ifjúságot a zaklatástól bántalmazásoktól és ezeknek a fiataloknak a biztonságát valamilyen szinten garantálni tudják. -"Nem szabad ezeket a tragikus haláleseteket figyelmen kívül hagynunk. Együtt és határozottan kell fellépnünk, hogy megakadályozzuk az LMBT személyek elleni erőszakos cselekedeteket."-mondták közleményükben.


Saját kollégiumi szobában találtak rá a melegségét nyíltan vállaló Raymond Chase-re szeptember 29-én. A halálesetet négy másik is megelőzte. A múlt héten Tyler Clementi 19 évesen vetette magát le a George Washington Bridge-ről a mélybe, miután szobatársai videóra vették ahogyan szeretkezik a barátjával és a vidót feltették az internetre. Szeptember 23-án a houstoni Asher Brown fejbelőtte magát miután megzsarolták. Billy Lucas pedig Indianaban nagyszülei házában akasztotta fel magát szeptember elején. A 13 éves Seth Walsh pedig kilenc nappal azután halt meg, hogy felakasztotta magát egy fára a kertjükben.

Perez Hilton is reagált az eseményekre: "MEG KELL EZT ÁLLÍTANI!!!!! Ez a trend egyszerűen NEM DIVATOS! Az öngyilkosság soha nem lehetőség! Kérlek, kérlek, kérlek titeket beszéljetek a fiaitokkal, a testvéreitekkel, a barátaitokkal, a szobatársaitokkal! Ha valaki aköről tudod vagy sejted, hogy meleg és nehéz időket él át, NYÚJTS NEKI SEGÍTSÉGET."

Neil Patrick Harris egy saját maga által készített videót juttatott el az MTV-nek, amellyel azokat a fiatalokat szeretné bátorítani akiket zaklatnak vagy bántalmaznak szexualitásuk miatt.

"Hallottam, hogy az MTV-nél beszéltek a fiatalokról akik melegellenes zaklatás miatt lettek öngyilkosok és szerettem volna megszólalni ezügyben. A következőket tudom mondani: amikor fiatal vagy, általános iskolás, középiskolás fontos, hogy megpróbálj beilleszkedni és átlagosnak lenni. Mindenki megpróbálja, ez a dolgok rendje. De arról biztosíthatlak, ha bántanak és úgy érzed kívülálló vagy, lesz az még másképp, lesz még jobb a helyzet. Mert ahogy öregszel látni fogod, hogy az emberek valójában különböző okokból felnéznek azokra akik büszkék magukra és érdekes valamint egyedi döntéseket hoznak - legalábbis én biztosan.

Cselekdhetsz bátran, lehetsz erős, lehet tartásod és kihúzhatod magad, lehetsz büszke magadra. Jó időben élünk, egyre több jogunk van és ebbe az irányba haladunk tovább és igen, légy büszke."

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook