Daniel Radcliffe a homofóbia ellen

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Bulvár

daniel radcliffe Radcliffe

A Harry Potter sztárja egy közszolgálati reklámfilmben jelenik majd meg, hogy elítélje a homofóbiát. A kisfilmet egy olyan szervezet készíti(Trevor Project )amely az olyan LMBT embereknek igyekszik segíteni akiknél fennáll az öngyilkosság veszélye.


Radcliffe azt nyilatkozta úgy nőtt fel, hogy ismert sok meleg férfit és ő azon soha nem is gondolkodott, hogy vannak meleg és nem meleg férfiak. Aztán az iskolában szembesült először a homofóbiával. Addig nem találkozott ilyesmivel, és ez sokkolta. -"Mindig gyűlöltem azokat akik nem tolerálták a melegeket, a leszbikusokat vagy a biszexuálisokat. Mára abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy tudok érdemben segíteni és tenni ezért valamit."

Tavaly nyáron a színész nagy adományt adott a Trevor Project által működtetett segélyvonalnak. Évek óta pletykálják róla, hogy meleg de ezeket egyszerűen lerázza magáról.

-"Finom különcnek írnám le magam és kicsit másfajta embernek tartom magam mint bárki akiket ismerek mert engem egészen más hatások értek gyermekkoromban. Mindig nagyon szerencsésnek éreztem magam az életem miatt. Soha nem kellett komoly gondokkal megbírkóznom a vallásom, a szexuális beállítottságom vagy bármi egyáb miatt. Azt hiszem ez különösen fontos egy olyan valaki számára aki olyan sikersorozatban szerepelt mint a Harry Potter és különösen azért mert nem vagyok sem meleg, sem biszexuális, sem transznemű. Az a tény, hogy hetero vagyok nem számít de megmutatja, hogy heterokat is érdekelheti a téma és nagyon is törődhetnek vele ők is.

A Trevor Project-et 1998-ban alapította három filmkészítő akik 'Trevor' című filmjét - ami egy meleg tinédzserről szól aki öngyilkossági kísérletet tesz - Oscar díjjal jutalmazták 2004-ben.

A project kríziseket kezel és öngyilkosságokat igyekszik megelőzni az LMBTQ közösségen belül, iskolai workshopok, oktatási anyagok, online források és önkéntesek segítségével valamint egy segélyvonal üzemeltetésével.

A Radcliffe hirdetés tavasszal lesz látható.

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook