Ma este a Frei dossziéban

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Ajánló

frei dossziéSpermaimport Nyugatról! Századunk új betegsége: a meddőség
Valóban az a legjobb megoldás, ha gyermekeinket spermabankból vásároljuk?

Spermabankok és megrázó emberi sorsok a világban és Magyarországon. Frei-Dosszié az Egyesült Államokban, Angliában és természetesen Magyarországon egyaránt azt kereste, mi az oka annak, hogy egyre több a meddő szülő.

Néhány személyes történeten keresztül azt mutatjuk be, hogy a gyermeket akaró szülők milyen nehézségekkel néznek szembe akkor, amikor reménytelenül küzdenek a természet akarata ellen és mindenáron kisbabát szeretnének. Találkozni fognak olyan családokkal, ahol a gyermek biológiai apja egy ismeretlen donor - név és arc nélkül. A világban több százezer ilyen gyermek nő fel, akik előbb-utóbb felteszik a kérdést és mindent tudni akarnak a szüleikről. Wendy Kramer ezeknek a gyerekeknek ad egyfajta választ, amelynek segítségével - ha apát nem is - de féltestvéreiket megtalálhatják a világ bármely részén a "donorgyerekek". Az ő segítségével találkozott két féltestvér Cheyenne és Joshua is.

Ki ne ismerne olyan párt a baráti körében, a családjában vagy a munkatársai között, akik ne járnának valamilyen meddőségi intézetbe és ne vágyakoznának szinte reménytelenül gyermek után. Megoszlanak a vélemények, hogy miért van egyre több meddő házaspár, illetve egyén. Sokan a környezeti ártalmakat, mások a stresszes életmódot és megint mások a karrier központú életet tartják a legfőbb oknak. A meddőségi intézetek a lehetetlen helyzetekre is gyakran találnak megoldást.

Napjainkban senki sem lepődik meg azon, hogy a magzat egy lombikban jön létre. De a nők ma már vehetnek spermát, kicsi fecskendőkben, 20-30.000 forintért, és lehet venni petesejtet, sőt a világ több részén akár anyát is bérelhetünk, hogy magzatunkat kihordja, ha nem vagyunk rá alkalmasak.

A Frei-Dosszié, mint általában ismét kérdéseket vet fel, melyeket érdemes továbbgondolni...

Michelle és Cheyenne

A hölgy nyíltan vállalja, hogy leszbikus. Amerikában homoszexuális férfi pároknak is lehet gyerekük, csak a petesejtdonor mellé még béranyát is kell vásárolniuk. Pénz kérdése az egész.

Gyereket akartam. A leszbikusoknak miért ne lehetne? Az akkori barátnőmnek, akivel együtt éltem, voltak már felnőtt gyerekei. Tudja... Gyereket akartam, és kész. Eldöntöttem, hogy bármi be is kerüljön, gyerekem lesz. Senki nem állíthat meg!

ÉS NEM VOLT VITA ÖNÖK, VAGYIS A KÉT NŐ KÖZÖTT ARRÓL, HOGY KI ESSEN TEHERBE?

Nem, nem volt vita.

MAGA VÁLLALTA.

Igen, babát akartam. Terhességet, mindent. A barátnőm amúgy is tíz évvel idősebb volt nálam, és voltak gyerekei egy férfitől, akit miattam hagyott el. Most én akartam babát, megkerestem a spermabankot, átestem a vizsgálatokon, választottam spermát, és kész!

Lett is belőle gyerek, a most 8 éves kislány, Cheyenne. Ráadásul anyuka azóta szakított a barátnővel, akinek ennek ellenére, láttatási joga van, úgyhogy a kislány minden második hétvégéjét vele tölti, a leszbikus ex-barátnővel... Anyu viszont azóta már nem a lányokat szereti, most épp egy férfivel él - Cheyenne-nek tehát van már pótapukája is... meg persze egy gyerekfejjel nehezen érthető élete... Anyuk, apuk, spermadonorok, keveredik a fejében sok minden...

További infók a műsorról, illetve képek, videók:
www.frei.hu

PinkVanilla.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook