Re-Verzió 2019

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Kultúra

re verzió 2019Ráadás vetítések a 15. Verzió legnépszerűbb filmjeiből
Február 7. - Március 21.
@ Blinken OSA Archívum

Melengeti a szívünket, hogy egyre többen néztek moziban dokumentumfilmeket: a 15. Verzió alkalmával megtartott 105 budapesti vetítésből 43 teltházas volt. Ez 2018. egyik legbiztatóbb lenyomata!

Hála a Ti növekvő érdeklődéseteknek, a hideg téli, de filmezésre kiválóan alkalmas időszakban megrendezett Re-Verziót még nagyobb lelkesedéssel szervezzük idén. A fesztivál hagyományos spin-off vetítéssorozatán olyan filmeket tudtok megnézni, amelyekre a 15. Verzió alkalmával sokan nem jutottak be - jogos népszerűségük miatt.

A helyszín a Verzió több mint 8000 dokumentumfilmjét, és többek között a Szabad Európa Rádió anyagait is őrző Blinken OSA Archívum: 1051 Budapest, Arany János u. 32.

Február 7. 18 óra

SRBENKA -  a háború bélyege a mai szerb és horvát fiatalokon. A 15. Verzió Legjobb Emberi Jogi Film díjának nyertese.

A film után a rendezővel, Nebojša Slijepčević-csel Skype-on keresztül beszélgethettek. A moderátor Szirony Szabolcs (KineDok, Verzió).

Február 14. 18 óra

MÁSOK CSENDJE - a 6 éven át forgatott film bemutatja, ahogy emberi jogi ügyvédek és túlélők 50 év távlatában próbálnak igazságot szolgáltatni a Franco diktatúra áldozatainak.

Február 21. 18 óra

A FELSZABADULÁS NAPJA - február 22-én fellép a Laibach az a38 hajón, hangolódj rá a koncertre a turnét inspiráló, a zenekar észak-koreai fellépését bemutató dokumentumfilmmel. A film a 15. Verzió zárófilmje volt.

Február 28. 18 óra

EGY NŐ FOGSÁGBAN - a főszereplő története megrázó közelségből mutatja meg a modern rabszolgaság problémáját. A film a 15. Verzió magyar közönségdíjának nyertese.

A vetítés után magyar nyelvű közönségtalálkozó Tuza-Ritter Bernadett rendezővel és DeColl Ágnessel, a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni küzdelem programjának vezetőjével.

Március 7. 18 óra

ÜDVÖZÖLJÜK SZODOMÁBAN - hová kerül a már elhasznált okostelefonod? Milyen életutak fogannak a kidobott elektronikus eszközeinkből?

A film után angol nyelvű beszélgetés Logan Strenchock-kal, a CEU Fenntarthatósági felelősével, Simon Gergellyel, a Greenpeace Magyarország munkatársával valamint Tihanyi Ervinnel, az Intermetal Recycling Kft. elektronikai hulladék üzletág vezetőjével.

Március 21. 18 óra

ERDŐK IDEJE - Ünnepeljük együtt a csillagászati tavasz kezdetét, mert már nagyon várjuk, hogy a természet ismét zöldbe boruljon, de mint kiderül a filmből, nem mindegy, hogy mindezt hogyan teszi: utazás az ipari erdőgazdálkodás, a növényvédőszerek és a társadalmi igazságtalanság világába. A 15. Verzió nemzetközi közönségdíjas alkotásával búcsúzik a Re-Verzió. A film után angol nyelvű beszélgetés Logan Strenchock-kal, a CEU Fenntarthatósági felelősével, téma: "Community Agroforestry Projects and their potential in Budapest".

A Re-Verzióra készülve önkénteseink szebbnél szebb vászontáskákat szitáztak, így a novemberi fesztiválon két nap alatt elkapkodott egyedi készítésű szütyők ismét elérhetők lesznek a vetítések alkalmával.

A részvétel ingyenes! A befogadóképesség 100 fő, helyfoglalás érkezési sorrendben.

 

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook