A 17. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Kultúra

titanic filmfesztivál Filmfesztivál

Magyarország legnagyobb nemzetközi filmes eseménye a 17. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál 2010. április 8 – 18. között a hagyományokhoz híven gazdag és sokszínű programmal, merész és újszerű alkotásokkal várja a mozilátogatókat, 25 ország 61 alkotásával 9 szekcióban.


A fesztivál idei kínálatában kiemelt szerepet kapnak az animációs filmek, amelyeknek külön szekciót szenteltek. A minden eddiginél szélesebb merítéssel válogatott filmek a japán anime-trenddel szemben kifejezetten a klasszikus animációt képviselik.

A Tigris éve címmel szintén önálló blokkot alkotnak a kínai filmek, de a közönség ugyanebben a szekcióban láthatja majd az elmúlt év tajvani filmtermésének legjavát is.

Emellett nagy hangsúly kerül a háborús tematikájú, fegyveres konfliktusokat feldolgozó alkotásokra, ez az irányvonal a Titanic arculatában is tetten érhető majd.

Na meg persze most is szerepelnek a programban LMBT témájú filmek, mint azt ahogy már megszokhattuk az elmúlt években.

A fesztivál 2010-ben is a már jól ismert helyszíneken várja közönségét: a Titanic-helyszínként tavaly debütáló KINO mozi mellett a Toldi, az Örökmozgó Filmmúzeum és a fesztivál központjaként funkcionáló Uránia Nemzeti Filmszínház ad majd otthont a vetítéseknek.

A fesztivál LMBT vonatkozású filmjei:

Malőr Csodaországban (Malice in Wonderland)

Az amerikai Alice joghallgató Londonban. Egy este, miután elüti egy fekete londoni taxi, emlékezetét elveszítve ébred fel egy feje tetejére állt világban - Csodaországban. Whitey, a taxisofőr vezetésével Alice kalandos éjszakai utazásra indul a legfurább csodabogarakkal és a leglecsúszottabb figurákkal benépesített alvilágon keresztül, míg választ nem talál a legfontosabb kérdésekre: ki ő, honnan jött és hogyan fog hazajutni épségben? Az éjszaka során rá kell döbbennie, hogy ebben a világban semmi sem az, aminek látszik, a sors kezétől nincs menekvés, a szerelem pedig a legvalószínűtlenebb helyen vár rá. A könyv szereplői mind-mind új alakban tűnnek elő ebben az eszement kalandsorozatban. Transzszexuálisok, repkedő dildok, homoszexuális fantáziák...
http://pinkvanilla.hu/lmbtfilmek/card/758-malr-csodaorszagban

Vetítések:
04.08. 19:00  Toldi Mozi
04.14. 17:00  Toldi Mozi

Malőr Csodaországban

Tágra nyílt szemek (Einaym Pkuhot)

Aaron jeruzsálemi ortodox zsidó, példás életű férj és családapa, aki elszántan küzd, hogy legyőzze magában a vágyat, mely új alkalmazottja, a fiatal Ezri iránt ébredt benne. Hite szerint Isten azért oltotta az emberbe a testi örömök iránti sóvárgást, hogy általa tegye próbára a lelket. Aaron azonban hiába igyekszik leigázni magában a bűnös szenvedélyt, mind közelebb kerül a fiúhoz. Ezri társaságában rádöbben, milyen siváran telt eddigi élete. A két férfi testi-lelki szerelme nem maradhat rejtve a dogmatikus hitközség előtt, amely nem tűr meg magában efféle rendellenességet. Aaronra, aki a közösség tiszteletnek örvendő tagja volt, most egész környezete megvetéssel tekint. Miután még meg is fenyegetik, a férfinak el kell döntenie, hogy vallása szigorú törvényei vagy szíve parancsszavára hallgasson.
http://pinkvanilla.hu/lmbtfilmek/card/761-tagra-nyilt-szemek

Vetítések:
04.09. 18:30  KINO
04.18. 19:00  Toldi Mozi

Tágra nyílt szemek

Menedék (Le refuge)

Mousse és Louis fiatalok és szerelmesek. Románcuknak drogfüggőségük vet véget. A pár véletlenül túladagolja a heroint, amibe Louis belehal, és Mousse élete is veszélybe kerül. Mikor Mousse magához tér a kómából, megtudja, hogy gyermeket vár Louis-tól. Otthagyja Párizst, és egy kis tengerparti városba utazik, hogy egyedül lehessen szerelme halála felett érzett fájdalmával. Hónapokkal később Louis bátyja, a meleg Paul kopogtat az ajtaján. A terhesség híre nem hagyta hidegen a férfit.
http://pinkvanilla.hu/lmbtfilmek/card/759-menedek

Vetítések:
04.08. 18:15  Uránia Nemzeti Filmszínház
04.11. 20:30  KINO

Menedék

Navidad (Navidad)

Szenteste Santiago de Chilében. Aurora elviszi barátját, Alejandrót elhunyt apja düledező vidéki házába, hogy megkeressék az öreg régi lemezgyűjteményét. Hamarosan azonban feszültség támad a fiatalok között a lány korábbi leszbikus kalandja miatt, és Alejandro úgy dönt, hogy otthagyja Aurorát. Távoztában a fiú egy betolakodóra bukkan, egy elesett lányra, Aliciára, aki megszökött otthonról. A három ember fokozatosan olyan közelségbe kerül egymással, ami feloldja elidegenedettségüket és magányukat - ha csak egy éjszakára is.
http://pinkvanilla.hu/lmbtfilmek/card/760-navidad

Vetítések:
04.12. 18:30  KINO
04.18. 20:30  Örökmozgó Filmmúzeum

Navidad

Vergődés (Choi Voi)

Ez a költői, bágyadtan érzéki történet a modern Vietnamban mutatja be a hagyományos társadalom változó értékeit, szól a szexuális ébredésről, a leszbikus vágyról és a házastársi hűtlenségről.

Duyen házasodni készül. Úgy gondolja, szereti nála két évvel fiatalabb vőlegényét, de mit is jelent ez valójában? A zajos lakodalom beteljesületlenül ér véget. A naiv vőlegényről kiderül, hogy anyámasszony katonája, holtrészegen viszik be a hálószobába, és később sem képes elhálni a házasságot. Egy féltékeny barátnő bemutat Duyennek egy elbűvölő világfit, aki nem tiszteli sem a hűséget, sem az erkölcsöt, s aki zavaros érzéseket ébreszt a lányban. A tapasztalatlan férj útját eközben egy apja elől menekülő tinédzserlány keresztezi.
http://pinkvanilla.hu/lmbtfilmek/card/767-vergdes

Vetítések: 
04.14. 20:15  Uránia Nemzeti Filmszínház  
04.16. 18:30  KINO

Vergődés

Április 1-től megkezdődiött a jegyelővétel is. Április 7.-ig 20%-os kedvezménnyel, 750 Ft-ért lehet jegyeket kapni a fesztivál helyszínein (Uránia Nemzeti Filmszínház, Toldi mozi, Örökmozgó Filmmúzeum, KINO).

Uránia Nemzeti Filmszínház (1088 Budapest, Rákóczi út 21.)
Toldi Mozi (1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)
KINO (1136 Budapest, Szent István krt. 16.)
Örökmozgó Filmmúzeum (1073 Budapest, Erzsébet krt. 39.)

A Titanic fesztivál kezdetétől, április 8-tól a jegyek ára minden moziban egységesen 950 Ft. A fesztivál ideje alatt egyéb kedvezmények nem érvényesek.

Az Uránia, a Toldi és a KINO előadásaira online jegyfoglalás is lehetséges.

A részletes programról a fesztivál honlapján kívül a PestiEst Titanic Filmfesztivál különszámából is tájékozódhatsz, amely városszerte megtalálható a mozikban és a PestiEst egyéb lelőhelyein. A meleg és leszbikus témájú filmek vetítési időpontjait és helyét a PinkVanilla LMBT Programajánlójában is megtalálod!

Szerző: O. K. - pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook