Tragikus hirtelenséggel elhunyt Stephen Gately

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

image Stephen Gately

Az ír Boyzone fiúzenekar nyíltan meleg énekese a spanyolországi Mallorca szigetén nyaralt partnerével Andy Cowles-zal, amikor szombaton váratlanul meghalt. Egyenlőre pontosan nem tudni mi történt a 33 éves énekessel de a spanyol rendőrség szerint a halál oka ismeretlen, nincs bűncselekményre utaló jel.

 



Gately lefekvés előtt még kiment innivalóért, majd visszatérve a szállodába lefeküdt aludni, és álmából már nem ébredt fel többé. A Boyzone tagjai a mai nap folyamán a szigetre repülnek, Bertie Ahern volt ír kormányfő pedig az ír zene és kultúra hatalmas veszteségéről beszélt a halálhír után. Stephen Fry a meleg színész Twitter üzenetében fejezte ki megrendültségét. Azt írta "Nagyon szerethető és végtelenül jó természetű volt. Nagyon fog hiányozni."

 

Gately volt az első fiúbanda sztár, aki bejelentette, hogy meleg: még 1999-ben tárta a nyilvánosság elé homoszexualitását.  Akkoriban Eloy De Jong holland énekessel járt, akivel 2002-ben szakítottak, nem sokkal később Elton John révén ismerkedett meg Andrew Cowles-zal, akivel kapcsolatuk azóta is tartott. Stephen és vállalkozó barátja egy privát lagzin ünnepelték egybekelésüket 2006-ban a londoni Goring Hotelban. Három évvel korábban Las Vegasban is hivatalosan szentesítették kapcsolatukat, még mielőtt Angliában is engedélyezték volna a melegházasságot. Elton John után Stephen Gately volt a második celeb aki melegházasságot kötött Nagy-Britanniában.


Boyzone - Better
BoyzoneA Better nem az első videoklip, ahol homoszexuális pár jelenik meg a videoklipben. 1990-ben például a Pet Shop Boys Being Boring videójában csókolózott két férfi egy házibuliban. Vagy ott van George Michael Outside című klipje is a teljesség igénye nélkül.A Boyzone-t 1993-ban „rakta össze” Louis Walsh, a Megasztár brit verziójának, az X-Factornak zsűritagja. Az együttes a kilencvenes évek egyik legsikeresebb fiúzenekara volt, és még a Take Thatnél is több kislemeze szerepelt a listán. Mielőtt a Boyzone 2000-ben feloszlott volna, Gately kilépett az együttesből és szólóban próbálkozott, nem túl sok sikerrel, később musicalekben szerepelt. A Boyzone 2007-ben újjáalakult, és turnéra indult, sőt, az együttes tervei között új lemez is szerepelt 2010-re, tavaly pedig válogatásalbumot jelentetett meg, három új dallal.



A Boyzone volt az első fiúbanda, mely egy homoszexuális férfipárt mutatott be videoklipjében. A többi Boyzone-tag nőkkel volt látható, de Stephen másképp akarta látni a dolgokat. A homoszexualitás bevonásának döntése együttesen történt az egész banda egyetértésével. Azt mondja: „1999-ben vállaltam fel először, és ez akkoriban nagy port kavart, szóval én nem hiszem, hogy meg tudtam volna csinálni ezt a klipet anélkül, hogy lenne benne egy srác. Számomra nagyon fontos, hogy önmagamhoz hű legyek. A srácok mondták, hogy „meg kell csinálnod”. Folyamatosan azt hajtották: „Fantasztikus lenne”. Ez az első ilyen fajta klip. Ezért hajtottam érte ennyire.”

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook