London ad otthont a 2012-es World Pride fesztiválnak

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

nagy britanniaA London Pride szervezet nyerte meg a jogot, hogy megrendezhesse 2012 nyarán a World Pride világméretű melegfesztivált közvetlenül a Londoni Olimpiai és Paraolimpiai Játékok előtt.

"Nagyon izgatott vagyok, hogy London nyerte meg a lehetőséget,"-mondta Boris Johnson polgármester.

"Londonnak van a világon az egyik legsokszínűbb és legnagyobb meleg közössége és ez egy fantasztikus lehetőség, mely a világ más városait is inspirálhatja."

"Az Olimpia évében, a világ szeme már eleve Londonra szegeződik és a város tárt karokkal várja az LMBT embereket, családjaikat és barátaikat, mert célunk, hogy mi legyünk a valaha megrendezett legsokszínűbb és legizgalmasabb World Pride fesztivál."

Az InterPride által életre hívott World Pride fesztivál parádék, fesztiválok és más kultúrális események formájában nemzetközi szinten támogatja a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek ügyét.

A londoni fesztivál támogatásához készített promóciós videót a pridelondon channel oldalon lehet megtekinteni.

A 2012-es Londoni World Pride-ra több, mint egymillió embert várnak.

A két hetes fesztivál valószínűleg 2012. június 23. és július 8. között kerül majd megrendezésre, fő eseménye, a Büszkeség Parádé július 7.-én lesz.

A London Pride elnöke, Paul Birrell így nyilatkozott: "Nagyon örülünk, hogy Londont érte az a szerencse, hogy megrendezheti a World Pride-ot. Ez egy nagy eredmény London számára és a 2012 év ragyogó év lesz a városnak.

"A London Pride az évek során az Egyesült Királyság egyik legnagyobb kultúrális eseményévé nőtte ki magát és egy hatalmas vívmány az LMBT közösségnek."

pinkvanilla.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook