Ötből két LMBT hallgató nem fedi fel magát az egyetemen

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

Öt LMBT hallgatóból kettő elrejti identitását a kampuszon félve a diszkriminációtól, ahogy egy kutatás most feltárta.
A Stonewall (LMBT szervezet Nagy-Britanniában) felmérése szerint az LMBT+ egyetemisták 42 %-a azt mondta, hogy titkolja nemi identitását vagy szexuális orientációját amíg az egyetemet végzi, félve diáktársai és tanárai reakciójától.

Továbbá az 522 főből minden harmadik LMBT+ egyetemi hallgató azt nyilatkozta, hogy ki volt téve sértéseknek és beszólásoknak, mert az LMBT+ közösséghez tartozik.

A transz hallgatók fedik fel legkevésbé magukat a kampuszon. A transz hallgatók csaknem negyedét (23 %) nem szólítják a megfelelő nevén és névmással, 7 %-ukat pedig hallgatótársa vagy egyetemi alkalmazott  tettlegesen bántalmazta.

Hétből egy transz egyetemista arról számolt be, hogy azért fontolta tanulmányai megszakítását, mert nem bírta elviselni a zaklatást és a diszkriminációt, amivel szembesülnie kellett.

“Az egyetemi e-mail rendszer nem fogadta el a nevem, mert bonyolult okok miatt nem tudtam azt hivatalosan megváltoztatni, így a halott nevemet kellett használnom minden egyes e-mailben és dokumentumon még a saját szoftveremben is”- mondta Alex, a 22 éves transz egyetemista Londonból.
“Az egyetemen az emberek nem voltak hajlandóak női névmást használni rám, mivel „nem tekintenek rám nőként”, holott teljesen akként jelentem meg”- mondja Lisa, a 21 éves transz egyetemista Walesből.
“Egyszer hónapokig nem viseltem ruhát az időjárás miatt, ezért azt mondták „nem látszom eléggé transznak”. Több diáktársam is mondta már, hogy aláásom a nőkről kialakult képet, és emiatt képtelenné váltam kapcsolatteremtésre a társaimmal”- tette hozzá

“Az egyetem egy izgalmas időszak kellene legyen, ahol a diákok tanulnak, fejlődnek és élvezik a függetlenségüket. Az egyetemi kutatás rávilágít, hogy a diszkrimináció és a zaklatás, továbbra is negatívan befolyásolja túl sok leszbikus, meleg, bi és transz diák egyetemi tapasztalatait. Gyakran nem elég magabiztosak, hogy az incidenseket jelentsék, ami azzal jár, hogy azokkal nem történik semmi”- mondja Ruth Hunt, a Stonewall igazgatója.
“Azon transz hallgatók helyzete akik fizikai bántalmazást tapasztalnak vagy akiket nem szólítanak a megfelelő nevükön, illetve névmásokkal különösen aggasztó. Ez elfogadhatatlan”– tette hozzá.

Az etnikai kisebbségekhez tartozó LMBT+ egyetemisták jelentősen magasabb diszkriminációval szembesülnek, 37 %-ukat kirekesztették társaik míg az összes LMBT+ hallgató esetében 28 % ez az arány.

A statisztikák a biszexuális hallgatók esetében is aggasztóak, 22 %-uk kellemetlennek érezni felfedni irányultságát. 
“Míg sok egyetem nagy lépéseket tesz, hogy az LMBT hallgatóit támogassa, ez a kutatás rámutat, hogy még többet kellene tenni. LMBT hallgatókkal együtt dolgozva, az egyetemek még jobb feltételeket teremthetnek a tanuláshoz folytathatják, hogy valamennyi LMBT ember elfogadott legyen kivétel nélkül”- tette hozzá Hunt.

 

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook