Meleg menet Jeruzsálemben

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Nemzetközi

jeruzsálem prideAz évente megrendezésre kerülő büszkeség menet szervezői remélik idén zökkenőmentesebb lesz a rendezvény a mély vallási érzelmekkel teli városban.

A helyi homoszexuális központ hétfőn jelentette be, hogy június 26-án lesz az idei Büszkeség és Tolerancia Menet az izraeli fővárosban. Az elmúlt években heves támadások érték és erőszakos megmozdulások érték a menetet a város zsidó lakóitól akik sok más muszlimmal és kereszténnyel együtt úgy hiszik, valami förtelmet ünnepelnek a szent városban.

Három központi utcát is érint az idei menet, de a szervezők mindent megtesznek annak érdekében, hogy elkerüljék a provokációkat.

"Jónéhány közösségi vezetővel találkoztunk, hogy ezzel is próbáljuk elősegíteni a szükségtelen erőszakot,"-mondta Yonatan Gher a melegek vezetője közleményében.-"A Büszkeség és Tolerancia Menet a demokrácia próbája. Képesnek kell lennünk elfogadni "a másikat". Ez számunkra is egy próbatétel, demonstrálhatjuk azt a tiszteletet amit az LMBT közösség közvetít a városban élő csoportok felé."

pinkvanilla.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook