Meleg Méltóság Menet és a homofóbia más megközelítésben

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Bulvár

zászlóGróf Balázs napjaink legismertebb kortárs képregényrajzolója Magyarországon. A múlt heti Pesti Estben bukkantunk egy egész oldalas alkotására a Meleg Méltóság Menettel kapcsolatos homofób megnyilvánulásokra reagálva.

Balázs a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán, rajz-vizuális nevelés szakon végzett 2004-ben. Az Est Lapokban több mint tíz éve rendszeresen publikál, kortárs művészeti kiállítások állandó résztvevője és animációs filmeket, videóklipeket is készít.


A Pesti Est hetente 130000 példányban jelenik meg ingyenesen és Budapesten 1290 ponton terjesztik, egy-egy példányát átlagosan 3,1 fő veszi kezébe ami 200000 feletti olvasószámot jelent. Célcsoportja főként a 18-35 év közötti korosztály és remélhetőleg közülük sokan értik majd a képregény vicces formában megfogalmazott üzenetét.

 

"Mivel hetente jelennek meg a rajzaim egy oldalon, az üzenet a fontos."-Önmagát egy publicisztikákat író újságíróhoz hasonlítja - "hiszen teljesen más a helyzete annak, aki egy éven keresztül dolgozik egy képregény könyvön, és van helye arra, hogy a vizualitásra koncentráljon."
fannika
Gróf Balázs weboldala

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook