Amikor a számítógép automatikusan helyettesíti a 'gay' kifejezést

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Bulvár

szoftverAz American Family Association automatikus javító szoftvere szerint a gay félreérthető kifejezés, ezért behelyettesít valami mást,persze ki nem találnád mit.. Az eredmény katasztrofális.

Az AFA Onenewsnow oldala a hírügynökségek híreiben szereplő sértő kifejezéseket egyszerűen lecseréli egy hasonló de az olvasók számára kevésbé problémás szinonimára. Mármint szerintük. Nem is lenne ezzel baj ha kicsit körültekintőbben alkalmaznák a szabályaikat melyek szerint a gay helyett a homoszexuális szó szerepel a hírek finomított változatában.

Volt egy atlétikai verseny amit megnyert a sprinter akit mi Tyson Gay néven ismerünk. Az AFA szalagcímeiben a hír szerint 'Homoszexuális könnyedén került a 100as döntőbe az olimpiai válogatón'.

Persze fogalmunk sincs Tyson Gay szexuális beállítottságáról de a hír nyilvánvalóan nem is erről szól.

screenshot

A ringwingwatch.org kapta fel a hírt és bár már azóta kijavították a hírt a képernyőfotóknak köszönhetően most is láthatjuk mikre képes a technika ördöge.

Egy régebbi hírben a profi baseball játékos Rudy Gay neve okozott ugyanilyewn problémát és ezt még a mai napig sem javították ki. Itt olvashatod.

Ráadásul volt időszak amikor a 'fekete' kifejezést 'afro-amerikai'-ra cserélte. Akkoriban a sakktáblán is fehér és afro-amerikai figurák álltak.

pinkvanilla.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook