Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám
  • Oldal:
  • 1

TÉMA: Transzernyő

Transzernyő 10 éve 1 hónapja #51065

El tudjátok mondani egyszerűen, hogy mit jelent ez a sok fogalom ami a transzernyő képen van? Azt tudom mi a Female To Male és a Male To Female. De igazából már a Transzvesztita és a Crossdresser közt sem tudok különbséget tenni, a többi fogalmat pedig totál nem értem.
transvanilla.hu/letoltesek/transzernyo
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Transzernyő 10 éve 1 hónapja #51067

  • Endee721
  • Endee721 profilkép
A transzvesztita helyett gyakran már a crossdressert használják.
Az interszexek ők: transvanilla.hu/interszex/interszex
Genderqueerek meg ők: transvanilla.hu/interszex/interszex
Hijra meg two spirit, Vannak keleti kultúrák ahol van harmadik nem is, pl. a hijrák, és az indiánoknál ők a two spiritek.
Innen idézve:
transvanilla.hu/altalanos/meghatarozasok
Drag king:
Olyan előadóművész, aki férfiruhába bújva férfiakat játszik. Általában nők, de van olyan eset, amikor egy nőies testű fiú öltözik be férfinak, és játssza a nagy macsót.
Drag queen:
Férfi előadóművészek, akik női ruhába bújva énekelnek, táncolnak, vagy playback-elnek és/vagy jó humorukkal szórakoztatják a közönséget.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Transzernyő 10 éve 1 hónapja #51076

A genderqueerhez ez a helyes link: transvanilla.hu/genderqueer/genderqueer-identitasok

Az androgün lehet nemi identitás vagy csak önkifejezési stílus is, a női és férfi nemek keverékére utal (illetve nőies és férfias stílusokra öltözködésnél).

Az intergender gyakorlatilag az androgün szinonimája, a két bináris nem (= férfi és nő) között álló emberekre utal.

Agender az, aki nem érzi, hogy bármilyen lelki neme lenne. (pl. én)

Neutrois az, aki úgy érzi van lelki neme, de az a férfitól és nőtől különálló, semleges nem. A neutrois embereknek gyakran van diszfóriája és többen igyekeznek a testüket is minél semlegesebbé alakítani.

A genderqueer az gyakorlatilag mindenkire illik, aki sem nőnek, sem férfinak nem érzi magát, egyfajta ernyőfogalom minden nem-bináris nemre.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: miron

Transzernyő 10 éve 1 hónapja #51099

Köszi a linkeket. Ez a Genderqueer dolg nekem nagyon új. Hogy lehet, hogy valaki semleges nemű vagy egyszerre két nemhez tartozó? Például nálad MoonEyes, hogy alakult ez ki? Már hogyha nem baj, hogy kérdezem. Én Female To Male vagyok, de érdekelnek ezek a dolgok.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Transzernyő 10 éve 1 hónapja #51100

  • Troxy
  • Troxy profilkép
Sziasztok , én a saját szavaimmal úgy tudom magam jellemezni, hogy nem érzem magam pasinak, de nő sem szeretnék lenni. Én én vagyok, egy kivűlálló aki nem illik a hagyományos rendszerbe.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Transzernyő 10 éve 1 hónapja #51102

Én is hasonlóan érzem magam. 23 évig nőnek hittem magam, utáltam de nem tudtam h van más lehetőség, aztán rájöttem h létezik ez a transz témakör és transz férfiként kezdtem önazonosítani, de igazából az sem illett rám kényelmesen, sokszor nem éreztem magam belül férfinak, bár a két opció közül a férfi "doboz" jóval közelebb áll.

Szóval úgy érzem egyik sem vagyok. Számomra személyesen ezeknek, csak mint társadalmi szerepeknek van értelmük, belül csak nagyon ritkán érzem úgy, hogy bármilyen nemű lennék. Régebben genderfluidként azonosítottam magam, mert általában a férfi és agender "állapotok" között mozogtam akár napról-napra, de most már majd' egy éve minden lelki nemi érzésem 99%-ban eltűnt, szóval most az agendert használom, ez ír le legjobban.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
  • Oldal:
  • 1

Oldal elkészítésének ideje: 0.177 másodperc
A pinkvanilla.hu fórumán található hozzászólások a  szerzőik nézeteit tükrözik, és nem a pinkvanilla.hu álláspontját - így az nem vállal felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook