Kicsi csillag

Kicsi csillag!

Én vagyok az. Te, 10 év múlva. Szeretlek! És annyira szeretnélek most megölelni. És hagyni neked, hogy gyenge legyél, elmondj mindent és sírhass. Hogy ne kelljen keményen tartanod magad és megfelelni a világnak. Igen, gyönyörű vagy. Minden fiú álma. De te is tudod legbelül, hogy mire vágysz.

Amikor megtudtad Róla, hogy leszbikus. Felcsillant a szemed. Lüktetett a vér az ereidben. Elkezdett ébredezni benned valami, amit màr régen sejtettél. Előjöttek az álmok, amikor azt álmodtad, hogy a barátnőddel csókolózol. Elkezdted keresni a társaságát. Csak vele akartál lenni. Úgy alakítottál mindent. Át is hívtad magatokhoz. És megcsókoltad. Emlékszel még az érzésre? Arra a csókra? A puha szájára? A helyére került benned minden. Az egész világ. Csak őt akartad. Szerelmes lettél. Alig vártad a lopott pillanatokat a szünetekben abban a kis teremben elbújva. A csókjait. Az illatát. A hangját. Azokat a gyönyőrű barna szemeit. A nyakláncát. A fülbevalóit. A puha haját. Még ma is összeszorul a gyomrom, ha eszembe jut. Kerek volt minden. Nem is titkoltad. Te felvállaltad volna az egész világ előtt. Amikor az osztályfőnököd azt mondta, hogy ne járkáljatok 16 évesen kézen fogva, mert azt fogja hinni mindenki, hogy szerelmesek vagytok egymásba. Te csak halkan annyit mondtál, hogy azok vagyunk.

De aztán történt valami. Ő azt mondta, hogy nem beléd szerelmes. Nem akar veled lenni, mert azt a másik lányt szereti. Egy világ dőlt össze benned, ahogy ott azon a magyar órán olvastad a levelét. Csak a könnyeid folytak. Nem akar téged.

Közben anyukád is teljesen ki volt borulva, üvöltözött veled, hogy ki fog dobni otthonról, ha ezt nem fejezed be. Ès te engedtél a nyomásnak. Ő nem akart téged. Nyár is lett. Nem találkoztatok. Ezért befejezted. Játszottad tovább a szerepedet. Te egy gyönyörű làny vagy. Az összes fiú odáig van érted. Neked ez a szerep jutott. Egy helyes, magas fiúval kell együtt lenned. Össze is jöttél vele és azt hitted, hogy te is ezt akarod. Azt hitted szerelmes vagy. Mert mindenki ezt várta tőled. Milyen szép pár voltatok. Ugye?

De amikor szeptemberben megláttad újra Őt, te már tudtad. Mélyen belül tudtad, hogy őt szereted. De ezt elrejtetted a lelked legmélyére. Úgy érezted, hogy ez csak egy titkos kis része az életednek. Emlékszel? Írtál neki egy levelet, hogy amikor rá gondolsz, vele vagy, az olyan, mintha egy teljesen másik ember lennél, egy másik személyiség. Kicsilány! Vedd észre, hogy az nem csak egy kis rész. Az az igazi életed. Az nem egy másik furcsa személyiség, az vagy te igazán! Ne engedj a világ nyomásának! Igen, gyönyörű vagy. Igen, odáig vannak érted a fiúk. De te azt a másik lányt akarod. Nem csak egy kis titkos részeddel. Minden részeddel!

A szalagavató után is mindenki, anyukád is csillogó szemekkel büszkén nézett, hogy milyen gyönyörű voltál abban a ruhában, azzal a fiúval! Igazi álompár. De te este, amikor senki nem látott, amikor már az a fiú is aludt melletted, némàn zokogtál. Folytak a könnyeid, ahogy arról álmodoztál, hogy vele keringőzől. Szól a zene és te csak őt látod. Megszűnik a világ, csak ti léteztek, mint a mesékben.

Még hosszú évekig hitted, hogy biszex vagy. Próbálkoztál fiúkkal, hogy mindenki boldog legyen. Igaz, volt közben egy fiús barátnőd rövid ideig. De még akkor sem merted elhinni, hogy csak a lányokat szereted. Mert ő annyira fiús volt. Meg anyukád akkor is ki volt akadva.

Sajnálom, hogy le kellett futnod ezeket a köröket. Sajnálom, hogy ennyire próbáltad játszani a rád kiosztott szerepet. De hidd el, sokkal könnyebb volt, mint számítottam rá. Egyszer csak azt mondani, hogy elég! Én ezt nem játszom tovább. Bár kellett hozzá az az álom.

Azt álmodtam, hogy az akkori pasimmal van az esküvőm. Ott állok esküvői ruhában. De kétségbeesve keresem Őt. Azt a lányt. Megtaláltam. És sírva mondtam, hogy szöktess meg innen! Én ezt nem akarom egy életen át játszani! Én leszbikus vagyok! Kérlek szökjünk meg innen!

Reggel felkeltem, és azt mondtam elég. Sejtettem régóta. De akkor jött el a pillanat. Szakítottam azzal a pasival. És elmentem az első meleg buliba. Ott azért kicsit izgultam. De aztán rendben volt minden. Találtam egy szép lányt. Úgy éreztem haza értem. Ez volt az, amire mindig is vágytam.  Lassan anyu is elfogadta. A mostani barátnőmet már kifejezetten imádja.

Szóval csak nyugi. És azért mert szép lány vagy, még szerethetsz egy másik szép lànyt. A teljes éneddel. Ne hidd el, hogy neked egy helyes fiút kell keresned! :) Szeretlek!

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook