Levelek

A Coming Out Day-t/ Előbújás napját világszerte október 11-én tartják, de a pinkvanilla.hu-n már 2010 óta egész hónapban ünnepeljük. Ehhez szükségünk van a Ti segítségetekre is, mert szeretnénk, hogy részesei legyetek az ebből az alkalomból útjára indított projektünknek.

1. Hogyan?

Írj levelet magadnak ,üzenjen a mostani önmagad annak az embernek aki egy évvel az előbújásod előtt voltál. Add meg ifjabb meleg énednek vagy előző identitásodnak azt a tanácsot, támogatást, bátorítást és rálátást amellyel szerettél vona rendelkezni, amit szerettél volna hallani mielőtt megtetted a nagy lépést. Ezek a jegyzetek hordozhatják a történelmet - megmutathatják milyen voltál, milyen volt az életed egy évvel a coming out előtt. Felidézhetik az érzéseid - milyen problémákkal küzdöttél akkoriban és egyúttal megmutathatod milyen is vagy most.

2. Mennyi?

Lehetőleg 100-1000 szó között legyen a leveled terjedelme!

3. Mikor és hova?

A lehető leghamarabb küldd el az  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. e-mail címre! 
Ha felhasználjuk a leveled akkor értesítünk róla!

Az előző években beérkezett levelekből néhányat itt olvashatsz.

Kedves Én!

Na jó, megnyugtatlak, semmivel sem leszel kedvesebb az évek alatt...

Ha ezt a levelet olvasod, akkor valószínűleg elQrtad. 
Nem kicsit. Nagyon. 
Nyugi, a fejsze nyele még nem veszett el, de ha egy kicsit is okosabban csinálod, mint én (mármint... Én... Érted...), akkor talán a foka is megmarad.

Először is ne játszd az eszed, pontosan tudod, hogy mi a baj veled. 
Ugye te sem gondolod komolyan, hogy ezzel az attitűddel és (mondjuk ki) kinézettel te képes leszel férfiként működni egy párkapcsolatban, vagy alapvetően bárhol. 
Kissé árulkodó az, hogy kiráz a hideg a szextől, nem? 
Szóval NE TAGADJ. 
Mégis mit nyersz vele? Csak az idődet vesztegeted. 
Pláne ne próbálj meg beilleszkedni, hidd el, így és úgy is utálni fognak, de legalább nem játszol szerepeket...

Bővebben: Andrea

Szia Sári!

Tudom régóta őrlődsz már ezen a coming-out dolgon. Tudom, hogy nem akarsz apádnak csalódást okozni és félsz, és azt is tudom, hogy nem azért félsz, mert megszidna, vagy kitagadna ezért, ennyire ismerőd őt, hogy erre sosem lenne képes. Attól félsz, hogy nem bírja el ezt és túlságosan fog aggódni miattad, talán szégyellni is fogja magát a falu előtt. Te pedig kínosan érzed magad, mert már túlságosan elodáztad ezt a dolgot, olyan régóta titkolóztál, hogy szinte ciki kimondani az egyértelműt.

Arra kérlek ne húzd az időt, tiszteld meg őt az őszinteségeddel, mert már amúgyis sejti és örülni fog, hogy beavattad őt. Sokáig azt hiszed majd, hogy létezik a coming outra egy megfelelő pillanat, hát az a helyzet, hogy nincs, de kifogást mindig lehet rá találni, hogy miért ne tedd meg.

Egyszóval hajrá, sokkal egyszerűbb lesz ezután minden!

Szia darkie!

Lehet, hogy meglepődsz azon, amit most írok, lehet, hogy nem, de harminchat évesen is ugyanaz az ember leszel, aki most vagy. Leszámítva, hogy már tisztában leszel azzal, hogy miért érezted mindig furcsának magad, miért nem tudtál azonosulni teljesen sem a heteroszexuális, sem a leszbikus léttel, de még a női léttel sem. Így van, rájössz majd, hogy nem vagy egyedül a világon ezzel az érzéssel, és ettől megkönnyebbülsz és megnyugszol. Felvállalod az identitásodat, beleveted magad az aktivizmusba, és lelkesen magyarázod majd az embereknek, hogy mit is jelent queer-nek lenni.

Szeretném azt írni, hogy minden rendben lesz, de nem teszem. Ugyanúgy lesznek hullámhegyek és hullámvölgyek, ugyanúgy fogsz nevetni és sírni, szeretni és gyűlölni, rossz döntéseket hozni és hibákat elkövetni, de túléled. A lényeg, hogy ne agyalj! Fogadd el és menj tovább. Aki számít az életedben, az nem ítélkezik, hanem feltétel nélkül szeret.

Bővebben: Darkie

Kicsi csillag!

Én vagyok az. Te, 10 év múlva. Szeretlek! És annyira szeretnélek most megölelni. És hagyni neked, hogy gyenge legyél, elmondj mindent és sírhass. Hogy ne kelljen keményen tartanod magad és megfelelni a világnak. Igen, gyönyörű vagy. Minden fiú álma. De te is tudod legbelül, hogy mire vágysz.

Amikor megtudtad Róla, hogy leszbikus. Felcsillant a szemed. Lüktetett a vér az ereidben. Elkezdett ébredezni benned valami, amit màr régen sejtettél. Előjöttek az álmok, amikor azt álmodtad, hogy a barátnőddel csókolózol. Elkezdted keresni a társaságát. Csak vele akartál lenni. Úgy alakítottál mindent. Át is hívtad magatokhoz. És megcsókoltad. Emlékszel még az érzésre? Arra a csókra? A puha szájára? A helyére került benned minden. Az egész világ. Csak őt akartad. Szerelmes lettél. Alig vártad a lopott pillanatokat a szünetekben abban a kis teremben elbújva. A csókjait. Az illatát. A hangját. Azokat a gyönyőrű barna szemeit. A nyakláncát. A fülbevalóit. A puha haját. Még ma is összeszorul a gyomrom, ha eszembe jut. Kerek volt minden. Nem is titkoltad. Te felvállaltad volna az egész világ előtt. Amikor az osztályfőnököd azt mondta, hogy ne járkáljatok 16 évesen kézen fogva, mert azt fogja hinni mindenki, hogy szerelmesek vagytok egymásba. Te csak halkan annyit mondtál, hogy azok vagyunk.

Bővebben: Kicsi csillag

1. oldal / 5

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook