Jövő hétvégén lesz a 2. TranszFeszt transz kulturális és közösségi fesztivál

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Ajánló

Jövő héten péntektől vasárnap zajlanak Budapesten a 2. TranszFeszt transz kulturális és közösségi fesztivál Budapesten.

Magyarország, és valószínűleg az egész régió első transz tematikájú fesztiválja 2014-ben került megrendezésre. Majdnem öt évet kellett várnunk rá, hogy újra megrendezésre kerüljön.

A szervező Transvanilla Transznemű Egyesület reményei szerint hagyományteremtő módon idén a Transznemű láthatóság nemzetközi napja köré időzítették az eseményt, így március 31-én zárul a fesztivál.

Egyik fő céljuk, hogy felhívjuk a figyelmet azokra a kérdésekre melyek transz, nem-bináris illetve dzsender-nonkonform emberekként foglalkoztatják őket ma Magyarországon. Különösen fontos számukra, hogy teret biztosítsanak transz vezetők és művészek számára.

Az országban, és a közösségükben tapasztalható rossz anyagi körülményeket figyelembe véve szeretnék a fesztivált a lehető leginkluzívabbá tenni azzal is, hogy minden esemény ingyenes lesz.

A fesztivál programja péntek este kezdődik egy filmvetítéssel egybekötött hivatalos megnyitóval a Cinema City Alleban. A megnyitón beszédet mondanak Kempf Zita, Novák Angéla és Till Attila. A beszédek és a zenei produkciók után Lukas Dhont Lány című filmjét tekinthetik meg a vendégek. A részvétel regisztrációhoz kötött.

Szombattól három kiállítás is megtekinthető a TámPONT Közösségi Térben melyeket Polgár András fotós niyt meg. Lesznek a programban még filmvetítések, beszélgetések, rapid randi, buli és társasjáték is. A közösségi programok sorát erősíti a szombat esti buli is melynek a Phoenix Bár & Club ad helyszínt és a vasárnapi Feszt Brunch a TámPONTban.

A teljes programot az alábbi linken láthatjátok és tölthetitek le: TranszFeszt 2019 Program

A fesztivál facebook oldala: TranszFeszt Facebook

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook