Re-Verzió 2018

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Kultúra

filmvetítés

Emberi jogi válogatás a 14. Verzió Filmfesztivál programjából, köztük a nyitófilm, a fődíjas, különdíjas és közönségdíjas alkotásokkal.

Ingyenes filmvetítések szerdánként 18 órától a Blinken OSA Archívumban (Arany János u. 32. 1051 Budapest).

Február 7. 18:00

NINCS HOVÁ BÚJNOD /// 14. Verzió nyitófilmje

Zaradasht Ahmed / Norvégia, Svédország, Irak / 2016 / 85' / arab nyelven, magyar és angol felirattal.

Egy kórházi ápoló elbeszélése arról, hogyan élte túl Irak közepén a háborút. A film egyedülálló betekintést enged a világ egyik legveszélyesebb és legkevésbé megközelíthető térségébe, Irak középső részébe, amit a halál háromszögének is hívnak.

! 18 éven aluliak számára nem ajánlott.

Február 14. 18:00

VÁRAKOZÁS /// 14. Verzió különdíjasa

Emil Langballe / Dánia / 2016 / 58' / dán, pastu, dari nyelven, magyar és angol felirattal.

A szép, okos, sportos és közvetlen Rokhsar állandó stresszben él, mióta a család kiutasítási határozatot kapott. Öt évvel ezelőtt menekült szüleivel és idősebb testvéreivel Dániába és mivel a családból ő beszél egyedül folyékonyan dánul, ezért ő tartja a kapcsolatot az ügyvédekkel és a bevándorlási hivatallal. De elbírja-e ezt a terhet egy tizenéves lány?

*****A film vetítését a Dán Királyság Magyarországi Nagykövetsége támogatja.

Február 21. 18:00

JACKSON /// 14. Verzió fődíjasa

Maisie Crow / USA / 2016 / 92' / angol nyelven

A film az amerikai Dél rasszista és mélyen vallásos meggyőződéseinek kontextusában vizsgálja az abortusz dilemmáját három sorson keresztül: April Jackson, a négygyerekes fiatal anya újabb nem tervezett terhességgel szembesül; Barbara Beaver életvédő központot működtet és az abortuszellenes mozgalom vezetője Mississippi államban; Shannon Brewer a Jackson Women’s Health Organization igazgatója, ami az állam egyetlen megmaradt abortuszklinikája.

Február 28. 18:00

A PER/// 14. Verzió közönségdíjasa

Askold Kurov / Észtország, Lengyelország, Csehország / 2017 / 71' / orosz nyelven, angol felirattal.

Az orosz államgépezet által 20 év börtönre ítélt ukrán filmes politikai kirakatperét követi végig, és abszurd, ijesztő, kafkai képet mutat egy könyörtelen államgépezetről.

Március 7. 18:00

SZÍNTISZTA CSAPAT

Maya Zinshtein / Izrael, Egyesült Királyság, Írország, Norvégia / 2016 / 87' / héber, orosz, csecsen nyelven, magyar és angol felirattal.

Két muszlim játékos átigazolása a Beitar Jerusalembe minden idők legnagyobb rasszista kampányát indította el az izraeli foci történelmében, teljes káoszba sodorva a klubot is. Egy idény a híres klub életében egyben az izraeli társadalom, a személyes identitás, a politika, a pénz és annak a története, hogyan pusztít belülről egy csapatot és egy társadalmat a rasszizmus.

A Verzió Film Alapítvány és a Blinken OSA Archívum közös szervezésében.

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook