Sziget - Ismét kiírták az Art of Freedom művészeti pályázatot

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Kultúra

sziget fesztivál art

Ötödik alkalommal hirdette meg Art of Freedom elnevezésű művészeti pályázatot a Sziget Szervezőiroda.

A pályázat célja a kezdetektől az, hogy támogassuk a magyar és külföldi tárgyalkotó művészek tevékenységét, illetve teret adjunk fesztiváljainkon az alkotások bemutatásának. A pályázatra 2018. február 15-ig lehet jelentkezni - közölte a Sziget sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

A felhívás szerint olyan feltűnő, elgondolkodtató, kiemelkedő, lenyűgöző, mulattató, megkerülhetetlen alkotás - szobor, installáció, dekorációs elem vagy funkcionális objekt - megtervezését várják a jelentkezőktől, amely pozitív üzenetével és vizuális erejével hirdeti "a szeretet forradalmát".

2018-ra olyan műalkotások koncepcióit várják, amelyekben visszaköszön az üzenet, amely szerint "a Love Revolution egy nagy, közös, boldog és békés ünneplése annak, hogy tudjuk, közösen képesek vagyunk elérni: erőszak és félelem nélkül élhessenek az emberek szerte a világban". A művészektől annak ábrázolását is várják, hogy élhető Földet hagyjunk utódainkra, amelyben az alapvető emberi jogok mindenhol sértetlenek maradnak, megszűnik az előítéletesség és a kirekesztés.

A pályázati támogatás teljes keretösszege 35 millió forint. A szervezők célja, hogy ebből az összegből minél több nyertes pályamunka díszítse a Szigetet. További részletek a https://szigetfestival.com/hu/artoffreedom-jelentkezes oldalon.

MTI/pinkvanilla.hu

Kép: Derzsi Elekes Andor, Wikimedia Commons

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook