Elindult az LMBTI kutatás 2019

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

Második alkalommal készül el a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, interszex, valamint nem-bináris és más dzsender-nonkonform emberek európai felmérése.

A leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszex (LMBTI) embereket a mindennapok során érő hátrányos megkülönböztetésről alkalmi újsághíreken kívül nagyon kevés szisztematikusan gyűjtött, az Európai Unió valamennyi tagállamára kiterjedő, összehasonlítható adat áll rendelkezésre.

Az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége az egyenlő bánásmóddal kapcsolatos jogalkotás és szakpolitikai döntések támogatása érdekében egy az egész Európai Unióra kiterjedő internetes LMBTI felmérést készít, amelynek keretében az Európai Unióban, Szerbiában vagy Észak-Macedóniában élő 15 év feletti meleg, leszbikus, biszexuális, transznemű és interszex emberek véleményét kutatja.

Az Ön részvétele nagyon fontos számunkra, köszönjük, ha időt szakít a válaszadásra. A kérdőív teljes mértékben anonim, a kitöltő személye senki számára sem beazonosítható - sem a felmérés adatainak a feldolgozása során, sem pedig a későbbiekben, amikor az eredményeket nyilvánosságra hozzuk. A felmérés eredményei segítségével a nemzeti és európai politikai döntéshozók, illetve civil szervezetek számára lehetővé válik céljaik pontosabb meghatározása érdekképviseleti stratégiájuk és tevékenységük kialakítása során, hogy ezáltal az LMBTI közösségek tagjai hátrányos megkülönböztetéstől mentesen élhessenek és fejezhessék ki önmagukat. Hogy az eredményeknek megfelelő súlya legyen, az Európai LMBTI Kutatás a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális emberek nagy és sokszínű csoportjának részvételére számít minden országból. Ez a második alkalom, hogy az egész EU-ra kiterjedő felmérés készül az LMBTI közösséghez tartozó emberek tapasztalatairól, egyben pedig ez lesz az eddigi legnagyobb felmérés ebben a témában.

Link a kérdőívhez: A te történeted is számít

A kérdőív az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége megbízásából készül. A technikai megvalósítást az Agilis statisztikai tanácsadó cég végzi, a kommunikációt pedig a Homo Evolution nevű, LMBTI közösség kommunikációja iránt elkötelezett szervezet végzi.

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook