Segíts, hogy tisztességes eljáráshoz jussanak a transznemű emberek

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

igent a nemre adománygyűjtő kampány

Idén májustól ismét nem bírálják el Magyarországon a nem- és névváltoztatási kérelmeket, ezért a Transvanilla Transznemű Egyesület kampányt indított.

Először 2016. november 14-től az Alapvető Jogok Biztosának vizsgálata után, bizonytalan időre és hivatalos indoklás nélkül függesztették fel a nem- és névváltoztatási eljárásokat Magyarországon. Majd 2017 decemberében jogszabályi szinten rendeződött a nem- és névváltoztatás menete. Azonban ez az eljárási gyakorlat csak néhány hónapig működött, mely után 2018 májusában egy újabb bürökratikus akadályt gördítettek a transznemű emberek elé, ezzel újra ellehetetlenítve a nem- és névváltoztatásukat.

Erre, a kialakult szörnyű helyzetre reflektálva indította el az “IGENT A NEMRE!” közösségi adománygyűjtő kampányát a Transvanilla.

A közösségi adománygyűjtő kampányt aki támogatja az hozzájárul, hogy ebben a bizonytalan és nehéz átmeneti időszakban, és ellehetetlenítő közegben a transznemű emberek és hozzátartozóik megfelelő pszichoszociális támogatást és jogi segítséget kapjanak.

Segítségeddel hozzájárulsz, hogy egyenlő és tiszteletteljes bánásmódban részesüljenek a transznemű emberek! 385 ezer forint támogatást szeretnének összegyűjteni, ennek több mint a felét már összegyűjtötték öt nap alatt.

 

Amennyiben fontosnak tartod ezt az ügyet, és az Egyesület munkáját, hívd fel Te is a figyelmet a kialakult helyzetre és a kampányra, hogy minél több emberhez eljusson!

 

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook