szerda jan. 20

Rossz testbe született: Zoli volt, Brigi lett

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

transHazánkban közel háromszázan várakoznak a TB által támogatott, ám szigorú feltételekhez kötött nem-átalakító műtétre. Ezt kihasználva sok állami kórházban végeznek úgy plasztikai sebészeti beavatkozást, hogy a TB felé sérvműtétet jelentenek, s eközben hasfal-plasztika készül, vagy mellalakítás helyett ciszta operációt regisztrálnak.


Pszichiáter javasolta a beavatkozást

gill műtétSokan súlyos depresszióba esnek, egész életüket nyomorultnak érzik, mert nem képesek elfogadni testüket, amit az anyatermészet nekik adott. Dr. Gill Endre plasztikai sebész állítja: jónéhány páciense öngyilkosságot is megkísérelt, és végül pszichiáter javasolta a műtéti beavatkozást. A szépségért ugyan meg kell szenvedni, de életet menthet az „aranymetszés”, sőt akad, akinek nem csak a nagy orrát, vagy elálló fülét, de egyenesen a nemét változtatja meg.

Zolika volt, Brigi lett

Izmos srác vékony, miniszoknyás szőke lány kezét fogva lép be a Bajcsy-Zsilinszky út egyik bérházának kapuján. Ujjukon megcsillan a karikagyűrű. Ölelkezve mosolyognak egymásra a lift előtt. Olyanok, mint a boldog jegyesek, mégis mások. Csupán 16 centi többleten múlik a boldogságuk, ugyanis mindketten fiúk. Zoli nyolc év előkészület után részben Brigiként kerül le a műtőasztalról. Transzszexuális, azaz férfi testbe született, női lélekkel.

Gábor egy szórakozóhelyen találkozott Zoli-Brigivel. Első látásra megragadta a lány nőies kisugárzása. „Nem volt vastag sminkje, magas sarkú csizmát viselt miniszoknyával és szexis piros felsőt” – emlékszik vissza Gábor, aki nem az egyéjszakás kalandok híve, így nem rohanta le a csábos leányzót. „Sokat beszélgettünk, de amikor komolyra fordult a dolog, az első csók előtt megmondta, hogy fiú. Megdöbbentem ugyan, de mivel több hónap eltelt, s én olyan szerelmes lettem, hogy elfogadtam, emberileg megértettem” – meséli, miközben figyelmes vőlegényként simítja végig a magánklinika szobájában a selyemágyneműt, és pakolja ki kedvese hálóingét.

Először papíron kell nemet váltani

műmellNyolc év után jutottunk idáig - sóhajt fel Zoli-Brigi. „Ötévesen már éreztem, hogy valami nem stimmel velem. Irigykedve figyeltem a kislányokat az oviban, és otthon anyukám ruháit próbálgattam. Később a fiúk tetszettek, tini-lánynak öltözve éreztem magam igazán jól. Háziasszony, családanya szeretnék lenni, szépen csendben nőként élni. Női lelkem, van, csak rossz testbe rakott a Teremtő. Kamasz koromban édesanyám azt hitte, meleg vagyok, de elmagyaráztam neki: ennél azért bonyolultabb a helyzet. Megértett, segített, úgy, mint két éve párom, Gábor.”

A fizikai átváltozáshoz elsőként a Belügyminisztériumban a személyi okmányokban kellett elintézni a nőiesítést, így az iratok szerint már Brigi fekszik szike alá. Ezután következtek a pszichológiai szakvélemények, az Orvosi Tanács. „Csak női betegnek lehet női hormonkezelést adni, ezért kellett először papíron nemet váltani. Most az orromat plasztikázzák, és női kebleket szabnak rám. Ezután jön a hormonkezelés és a női nemi szerv kialakítása. Utóbbit a szegedi klinikán végzik TB támogatással. A mostani műtéteket mi fizetjük. A szexuális élet ugyan nem okozott eddig sem problémát, de a teljes átváltozásom után elköltözünk eddigi lakhelyünkről és szeretnénk egy kisbabát örökbe fogadni” – magyarázza terveiket boldogan Brigi, aki a tükör előtt szorítja lapos mellkasához a 260 köbcentis szilikon implantátumot. Szépen manikűrözött kezeivel simítja végig a vágyott domborulatot.

Életet menthet a szépészeti műtét

TSDr. Gill Endre húszéves tapasztalata alapján biztosan állítja, öngyilkosságtól is megmenthet valakit egy sebészeti beavatkozás. „Találkoztam olyan fiatal lánnyal, aki már nem mert utcára, emberek közé járni orra miatt. Pszichés zavarokkal küszködött, mert gyerekkorától csúfolták, nem járt iskolába sem. Olyan depresszióssá vált, hogy 16 évesen öngyilkosságot kísérelt meg. Az egyszerű, rutinnak számító műtét után rendbe jött, ma boldog anyuka. A másik páciensem sorsa is döbbenetes, bár kevésbé csavaros, mint Zoli-Brigié. Ágnes elvált, egy kisfiút nevelt egyedül, de a szoptatás után az egyébként is kis mellei behódoltak a gravitációnak, méghozzá teljesen, vagyis üres dohányzacskóra hasonlítottak leginkább. Ágnest sok bántó megjegyzés érte udvarlói részéről. Már a strandon sem mert levetkőzni, nemhogy egy férfi előtt. Életét kilátástalannak, reménytelennek látta. Idegei felőrlődtek a hétköznapok alatt. Néhány százezer forintjába és egy kis elszántságba került a megoldás. Ma már egy kislányt is szült második férjének, s boldog családi életet él. A test alakítása nem csak a fotómodellek kiváltsága, sőt ma már egy speciális pénzintézet ilyen célra kedvező hiteleket is ad” – magyarázza a sebész, aki már többször végzett nemet változtató műtétet.

95 százalékos orgazmusra is képesek

Gill EndreHazánkban közel háromszázan várakoznak a társadalombiztosítás által támogatott, ám szigorú feltételekhez kötött nem-átalakító műtétre. Utóbbi tízmillió forintba is kerülhet, és több mint egy évig tart a teljes átváltozás. Sajnos sok állami kórházban végeznek úgy plasztikai sebészeti beavatkozást, hogy a TB felé mondjuk sérv műtétet jelentek, s eközben hasfal plasztika készül, de mell plasztika helyett feltüntetnek ciszta operációt is az OEP felé.

A sztároknál ma szinte elvárt a plasztikai fiatalítás, de világhírességek is átestek nemet átalakító operáción. A nemzetközi dalfesztiválok győztese, az izraeli születésű Dana International is mesterségesen nő, igaz, remek munkát végeztek a hormonok és sebészek. Amanda Learről is terjedtek hasonló pletykák, de az énekesnő tagadta a híresztelést. A hazai Barátok közt sorozat elején felbukkanó Kóka Angéla énekesnőt viszont fiúcskaként szállította a gólya egykor. Egy ország lehetett tanúja három éve két menyasszony házasságkötésének. A kétgyermekes családapából, Gyulából lett testileg-lelkileg Bea, aki elvette Ágit. Gyula – Bea később elmesélte, hogy levágott péniszének egyes darabjaiból hogyan készítettek női nemi szervet. „95 százalékos orgazmusra is képes vagyok női testemmel” – nyilatkozta hetekkel a műtét után.

A nem átváltoztatásának Mekkája Thaiföldön található, ott ezer számra varázsolnak fiúkat lánnyá. Sőt, rendszeresen tartanak szépség versenyeket a fiúkból lett lányoknak. A transzvesztita kifejezést gyakorta rosszul használják az ilyen esetekre. A transzvesztita az a férfi, aki női ruhában lép fel, vagy él, de igazából hetero-, vagy homoszexuális életet élő férfi, akinek életformája nem okoz lelki problémát. Gyakorlatilag szerepet játszik, s ezzel meg is elégszik. Transzszexualitásról akkor beszélünk, ha valaki nemével ellentétes gondolkodással, és érzelmekkel rossz testbe született, s ez a zavar számára komoly és feldolgozhatatlan pszichikai problémát jelent.

Ajánlott oldal: transvanilla.hu - információk a transzneműségről, műtétekről

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook