csütörtök márc. 28

Nemi megerősítő műtétre készül a legendás brit bokszmenedzser

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
Kellie Maloney

A 61 éves "Frank" Maloney, aki az 1990-es években egészen a nehézsúlyú világbajnoki címig vezette Lennox Lewist, a Sunday Mirror című brit lapnak nyilatkozva mondta el, hogy ma már nőként éli mindennapjait és a Kellie nevet használja. Maloney kétszer nősült, három gyermeke van és tavaly októberben vonult vissza a profi ökölvívás világától.

Kellie már túl van a tranzició első évein. Az elmúlt két évben hormonkezelést kapott, hogy felkészüljön a nemi megerősítő beavatkozásra, emellett elektrolízissel eltávolították a szőrt testének bizonyos részeiről, a hangján is alakítottak és speciális konzultációra jár. A brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) irányelvei szerint a transznemű egyéneknek két évig kell nőként élniük, mielőtt megkapnák az engedélyt a megerősítő műtéthez.


Kellie Maloney

"Rossz testbe születtem, és mindig is tudtam, hogy valójában nő vagyok" - mondta Maloney, hozzátéve, hogy ha továbbra is ezzel a teherrel kellett volna együtt élnie, abba belehalt volna. "Ami a születésemnél elromlott, azt most az orvostudomány helyrehozza. Női agyam van. Amint képes voltam összehasonlítani magamat más gyerekekkel, tudtam, hogy különbözöm tőlük. Nem a megfelelő testben éltem. Féltékeny voltam a lányokra" - idézte fel a jelenleg Londonban élő Maloney.

Az egykori menedzser szerint a bokszkarrier segített neki elegendő pénzt gyűjteni ahhoz, hogy maga mögött hagyja a sport világát és nőként kezdhessen új életet. Mint elmondta: "olyasvalami volt ez, amelyet minden erőmmel igyekeztem elnyomni és rejtve tartani, mert nem akartam, hogy másnak lássanak."

Hozzátette: a boksz minden időmet felemésztette. Teljes összpontosítást igényelt a részemről. Úgy tekintettem rá, mint olyasvalamire, amiben muszáj sikeresnek lennem, mert az lebegett előttem, hogy ha ebben elbukom, akkor mihez fogok kezdeni?".

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook