hétfő máj. 27

Semmi sem változott, én még mindig férfi vagyok

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
identitás

Évekkel ezelőtt hosszas kezeléssorozat végén műtéttel véglegessé vált egy  "férfiként" született ember nemváltása, ám hat évnyi házasság után most mégis inkább férfi akar lenni.

Fernando Buendia néven látta meg 53 évvel ezelőtt a világot, de a perui "férfi" egy idő után egyre inkább azt érezte, rossz testben él a lelke, ő valójában nő, ezért hosszas kezelések és két műtét után a tinédzserkora végét már nőként élte át. Később elkezdett férfiakkal ismerkedni, majd hat évvel ezelőtt hozzáment egy francia férfihoz és Párizsba költöztek, most azonban váratlanul meggondolta magát.

A transzszexuális nő hat év házasság után valamiért úgy érezte, mégiscsak inkább férfi, ezért bírósághoz fordult, hogy engedélyezzék számára a visszaalakító műtétet. "Férfias a szőrzetem, úgy lélegzem, mint egy férfi, a DNS-emben sem változott, úgyhogy vissza szeretném kapni az identitásom" - magyarázta a Claude-Mary nevet viselő nő. Az illetékesek azonban elutasították a kérését, már csak abban reménykedhet, hogy a fellebbezése sikerrel jár. Ezt már Franciaország kormányához nyújtotta be, és ha mindenki úgy gondolkozik, mint July Rosas kongresszusi képviselő, akkor van is esélye a visszaváltozásra: "Támogatom a kérését, mert mindenkinek joga van eldönteni, milyen nemi identitást választ."

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook