kedd márc. 19

Dragek nemzetközi napja 2012

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
meleg házasságDrag Day

Az International Drag Day a drag művészeket, Drag Queeneket, Drag Kingeket és Bio Queeneket ünneplő rendszeres évente megtartott nemzetközi nap. Szerte a világon július 16-án tartják az LMBT közösségek és támogatóik.

Adam Stewart hozta létre 2009-ben a Nemzetközi Drag Napot, hogy a Drag művészek részesüljenek az általuk érdemelt pompában és ünneplésben mindazért amit adnak a meleg kultúra és a meleg élet számára. Stewart azt mondta erről a Guidetogay.com-nak adott interjújában, hogy Az International Drag Day a világon mindenütt és a meleg éra minden területén egy olyan nap amikor élünk a lehetőséggel, hogy köszönetet mondjunk a drag művészeknek akik olyan sokat tesznek hozzá a meleg kultúrához. Ezért indítottam útjára a koncepciót. Tudtam, hogy nincs hasonló nap vagy esemény ami nemzetközi szinten létezne és a drag művészekről szólna.

A facebook-on indította el az eseményt az általa létrehozott Drag Queen rajongói oldalon és egyből számottevő érdeklődés volt tapasztalható.  Évről évre egyre nagyobb számban csatlakoznak a világ minden pontjáról az eseményhez. Magyarországon még nem volt a naphoz kapcsolódó esemény.

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook