péntek márc. 29

A legelső nemzetközi interszexuális fórum

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
interszexuális interszex

A világ első nemzetközi interszexuális fóruma Brüsszelben került megrendezésre 2011. szeptember 3–5. között. A történelmi esemény 24 aktivistát hozott össze 17 interszexuális szervezetből minden kontinensről.

Szerte a világon az interszexuálisok alanyai az embertelen és megalázó nemváltoztató műtéteknek és hormonális eljárásoknak, a beleegyezésük nélkül. Az orvosok belátása szerint és a jogi szabályozásokon kívül. Megoldható, hogy normalizáljuk a genitáliákat és a testeket annak érdekében, hogy az interszexuálisok beilleszthetőek legyenek a férfi és nő kétpólusú rendszerbe. Az interszexuális egyének pathologizálása az emberi jogok súlyos megsértését és a testi integritással és az emberi méltósággal szembeni visszaélést eredményezi.

A fórum egyetértett azokban az igényekben, amelyek célja az interszexuálisok elleni diszkrimináció véget vetése, és biztosítani akarja a testi integritást és az önrendelkezést.

1. Véget vetni a megcsonkításoknak és normalizálni a praktikákat, a genitális műtéteket, pszichológiai és más orvosi kezeléseket, beleértve a gyerekgyilkosságokat és a szelektív abortuszt (interszexuális alapon) a világ egyes részein.

2. Biztosítani a személyes, ingyenes, előzetes és teljes körű tájékoztatáson alapuló belegyezést minden interszexuálisnak, és ez legyen kötelező követelmény minden orvosi gyakorlat és protokoll során.

3. Létrehozni és megkönnyíteni a támogató, biztonságos és elfogadható környezetet az interszexuális embereknek, a családtagjaiknak és a környezetüknek.

Ez az újonnan létrehozott informális hálózat kampányolni fog, hogy tiszteletben tartsák az interszexuálisok emberi jogait nemzetközi, regionális és nemzeti szinten is.  A Fórum következő ülése várhatóan 2012 vége felé lesz.

A Fórumot segíti és támogatja az ILGA (Nemzetközi Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transz és interszexuális Közösség) és ennek európai régiós szervezete az ILGA-EUROPE. A Fórum szintén eléri a TGEU (Transgender Euroepe) és az IGLYO (Nemzetközi Leszbikus, Meleg, biszexuális, Transznemű és Quittner Ifjúsági és Diák Szervezetet) képviselőit, folytatni fogja a szélesebb szövetség építését más emberi jogi és egyenlőségi szervezetekkel, dolgozni fog olyan területeken mint a nők jogai, az őslakosok jogai, és a fogyatékkal élők.

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook