péntek márc. 29

Metamor Klub - előadás sorozat

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
ena Metamor

A Moravcsik Alapítvány Kuratóriuma nevében tisztelettel meghívjuk Önt és ismerőseit a METAMOR Klub előadás sorozatára melynek keretében megismerkedhetnek a transzszexualizmus lelki, biológiai és jogi hátterével. A klub az átalakulással kapcsolatos információkkal, és az azt követő problémák megoldásában kíván segítséget nyújtani, valamint nyugodt, kellemes találkozási helyet biztosítani a transzszexuális személyek számára.

A transzszexuális állapot jól azonosítható és nemi-átalakító műtéttel sikeresen kezelhető. A transzszexuális személyek identitását autentikusnak ismerjük el. Az áthasonulásos személy a társadalom és a család elfogadásának, és a nemi identitás zavar megértésének hiánya miatt sok nehézséggel szembesül. Nagyobb érzékenységre, és a transzszexuális állapotra vonatkozó több információra van szükség ahhoz, hogy az áthasonulásos férfiak és nők problémáját környezetük jobban megértse és elfogadja.

A Moravcsik Alapítvány szervezésében és bonyolításában 2010. május 25-én „METAMOR Klub” néven transzszexuális klubot indítottunk, melynek célja, hogy adekvát tanácsadásban részesüljenek és problémáik megoldásában segítséghez jussanak a nemi identitás zavarral küzdő személyek, vagy ahogyan széleskörűen ismert, a transzszexuálisok. Háromhetente megrendezésre kerülő tematikus előadásokkal, beszélgetésekkel egybekötött találkozókat szervezünk az ezen a területen jártas szakemberek közreműködésével, ahol a jogi útvesztőktől a család- és párkapcsolati konfliktusokon, műtéti eljárásokon keresztül a férfi, ill. női szerepek elsajátításáig számos kérdéssel foglalkozunk.

metamor

2010. július 27. - Nyári szünet

A nőből férfivá alakítás műtéti megoldásai
(FTM)

Időpont: 2010. augusztus 17. (kedd) 18 óra
előadók: dr. Tizedes György
plasztikai sebész

A férfiből nővé alakítás műtéti megoldásai
(MTF)

Időpont: 2010. szeptember 7. (kedd) 18 óra
előadó: dr. Balathy Tibor
plasztikai sebész

Transzszexualitás a mindennapokban
Időpont: 2010. szeptember 28. (kedd) 18 óra
előadó:  Dr. Telkes Márta bőrgyógyász-klinikai onkológus, a Szent István Kórház főorvosa
H. Barnabás  TransVanilla

Az előadások helyszíne:
Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika tanácsterme
1083 Budapest, Balassa utca 6.

 

dr. Simon Lajos
pszichiáter, egyetemi docens

 

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook