péntek márc. 29

Első TransVanilla transzszexuális találkozó

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
transznemű magyarország TS tali

Hosszas háttérmunkálatok után április 24.-én tartotta a TransVanilla első találkozóját. A szervezők havi rendszerességgel terveznek tematikus beszélgetésekkel, előadásokkal egybekötött összejöveteleket. A programot a Club Underground támogatja a helyszín biztosításával.


Szép számban vettek részt az eseményen, annak ellenére, hogy a társadalom nagyon kicsiny szegmense érintett.

tizedes györgyA találkozó előadó vendége volt a nemi átalakító műtéteket is végző Dr. Tizedes György, aki a Pécsi Tudományegyetem Sebészeti Osztályán lévő Plasztikai Sebészet vezető főorvosa. Az transznemű terminológia ismertetésén túl vázolta a jelenlegi magyarországi helyzetet és ismertette a transzszexuális műtétek típusait. Dr. Tizedes a személyes hangvételű előadás után válaszolt a résztvevők kérdéseire.

Az összejövetelen tiszteletét tette a transszexuálisokkal sok éve foglakozó Dr. Simon Lajos pszichiáter is egy munkatársával.

A program második részében egy kötetlenebb beszélgetésre került sor, melynek során bemutatkozott a T.E.S.T. és a TS-eket érintő problémákról esett szó, a jelenlévők feltérképezhették egymás helyzetét.

A résztvevők különbözősége, sokszínűsége felvetett olyan kérdésköröket, melyekkel érdemes az elkövetkező találkozókon behatóbban is foglakozni. Tervezett témák: munkahelyi, családi problémák körüljárása, coming out, nemi identitás kontra szexuális irányultság stb.

Az egyesület további terveiben szerepel a transzszexuálisok érdekvédelmén és segítésén kívül szabadidős és sportprogramok szervezése is.

Szerző: H.B. - pinkvanilla.hu

Kapcsolódó cikkek

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook