péntek ápr. 19

"Nem az határozza meg a nemed, ami a lábad között van." - Buck Angel interjú

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
buck angel Buck Angel

A transzsrácok egyik ikonikus alakjával, Buck Angel-el a világ első Female to Male pornósztárjával készítettem exkluzív interjút.

 

 


HB: A legtöbben úgyis ismernek, de azoknak, akik még esetleg nem hallottak rólad mesélnél egy picit magadról, ki vagy és mivel foglalkozol?

buck angel

BA: Először is nagyon köszönöm, hogy felkértél erre az interjúra a magyar weboldalad számára. Mindig örülök, amikor különféle országokból kapok felkérést, mert ez jelzi azt, hogy világszerte elérem az embereket. Nos, akkor rólam: Transzszexuális férfi vagyok, aki úgy döntött megtartja a vagináját és közszemlére is teszi, ezzel a felnőtt szórakoztatóiparban egy teljesen újfajta filmtípust megteremtve. Filmeket készítek, amelyekben szexuális aktus közben használom a vaginám és van egy weboldalam is ahol ilyen filmjeim láthatóak. A munkám miatt elég híres lettem, elsősorban azért mert előttem senki nem csinált ilyesmit. Az elmúlt két évben mindez oda fejlődött, hogy a munkám már túlmutat a pornográfián és oktatási valamint aktivista tevékenységet is folytatok.

HB: Mi volt a te életedben a fordulópont vagy minek a hatására döntöttél úgy, hogy belekezdesz a transition-be?

BA: Az életem egy nagy rakás trutyi volt! Alkoholista és drogfüggő voltam a boldogtalanságom miatt. Csak miután tiszta lettem és józan, voltam képes tisztábban látni a helyzetem: egy nap láttam egy filmet, amiben volt egy FTM karakter és hirtelen megvilágosodtam... Soha senki nem beszélt nekem arról, hogy megváltoztathatnám a nemem (Minden kezelőorvosom azt mondta, hogy én csak egy nagyon férfias nő vagyok!) és végre olyan testem lehetne, ami passzolna a belsőmhöz. Olyan érzés volt mintha valami nagy súly esett volna le a vállaimról.

HB: Általában nagyon frappáns válaszokat szoktál adni, amikor hozzá nem értésük miatt olyan butaságokat kérdeznek tőled, mint pl. hogy férfi vagy, vagy nő, vagy hogyan lehetsz férfi, ha vaginád van stb. A te szemszögedből mit jelent férfinak lenni?

buck angel

BA: HAA!! Igen persze az embereknek butaságokat kell kérdezniük mivel tényleg nem értik. 2006-ban kezdtem ezt a munkát és a kezdetek óta ugyanazt mondom: -"Nem az határozza meg a nemed, ami a lábad között van." Manapság, nagyon sokan használják már ezt a mondást, köztük Chaz Bono is, aki nemrég beszélt nyilvánosan a transition-jéről. Úgy gondolom nagyon jó, hogy az üzenetem terjed, és az emberek kezdik egyre jobban megérteni mennyire képlékenyek a nemek határai. Te határozod meg, hogy ki vagy és milyen férfi szeretnél lenni. Számomra ez a testemről és a tudatomról szól: Szeretem, hogy ilyen hiper szuper férfias testem van.

HB: Az egyik leggyakoribb kérdés, amit feltesznek neked, de nekem is meg kell kérdeznem. A te esetedben mi az oka annak, hogy a mellkasod kialakításán kívül, nem csináltattál meg más műtétet?

BA: Azért kérdezik ezt a leggyakrabban, mert egyszerűen nem tudják elhinni az emberek, hogy nem szeretnék péniszt. Az, hogy ha lenne péniszem teljesen férfi lennék. Először is, azt le kell szögeznem, hogy nem vagyok péniszműtét ellenes... Egyszerűen csak nem nekem való. Óriási fejlődést értek el orvostechnikailag és lehet egy napon majd tökéletesítik a műtétet. Számomra egészen egyszerűen nem volt elég tökéletes. Alapvetően perfekcionista vagyok, rengeteget informálódtam és arra a következtetésre jutottam, hogy ez nem az amit én szeretnék. Meg kellett tanulnom együtt élni a vaginámmal és elfogadni azt, hogy nekem ez jutott, tehát működnie kellett a dolognak... És sikerült!

HB: Biztosan tudod, hogy sok FTM példaképe vagy világszerte.  Ki volt vagy ki a példaképed?

BA: A feleségem. Azt kell mondjam pokoli egy ember. Minden nap szerencsésnek érzem magam amiatt, hogy Ő van nekem. Szuper okos és nagyon sokat segített az önbizalmam kiépítésében. Elragadó üzletasszony, aki emellett a body piercing területén úttörő szerepet tölt be. Rá néztem fel, amikor megalkottam Buck Angelt és úttörő voltam a felnőtt szórakoztatóiparban. Ő volt a példaképem, olyan valaki, akiben megvoltak azok az értékek és az az éleslátás, amivel én is szerettem volna rendelkezni.

HB: Nagyon aktív ember vagy aki mindig tele van korszakalkotó ötletekkel. Pornózol, transz aktivista vagy, weboldalaid vannak, nemrég indítottad el testépítő oldalad. Mit tervezel a jövőben, mire számíthatunk még?

buck angelBA: Vow ez úgy hangzik, mintha nagyon elfoglalt lennék! Egyszerűen csak mindig vannak ötletek a fejemben, szeretem magam kihívások elé állítani, hogy jobb lehessek és a világot is jobbá tudjam tenni. Most egy új filmen dolgozom és ez nem felnőtt film lesz. Transzférfiakról és a szexualitásukról készítek dokumentumfilmet. Itt többet is megtudhattok erről: http://buckangelentertainment.com/documentary.html . Nagyon lelkes vagyok ettől a projecttől, mert a munkám ezzel egészen új szintre kerül és oktathatom az embereket valami olyasmivel kapcsolatban, ami az igazi szenvedélyem.... A szexualitás! Azoknak a teljesen új generációhoz tartozó fiatal fiúknak és lányoknak is szeretnék segíteni akik, megkérdőjelezik azt a nemet, amelybe születtek és a transition elkezdését fontolgatják...  Szeretném, ha tisztában lennének azzal, hogy nincsenek egyedül és emberi joguk eldönteni, hogy kik akarnak lenni!

HB: Mire vagy a legbüszkébb abból, amit elértél?

BA: Azt mondanám a szoborra, amit Marc Quinn készített rólam: Ez egy életnagyságú meztelen Buck Angel szobor, ami része lesz a művész 2010-es kiállításának, amely hamarosan bejárja a világot. Az emberek még nem láttak ilyet és már nagyon nagy az érdeklődés világszerte. Aztán tavaly tartottam egy előadást a Yale-en és ez nagy pillanat volt az életemben. Csodálatos volt! Egy olyan srác számára, mint én, aki valaha hajléktalan volt és még a középiskolát sem fejezte be, a Yale-en beszélni hihetetlen volt.

HB: Hogy tapasztalod, a transz közösséget hol fogadják el jobban - a hetero társadalomban vagy LMB körökben? Egyikben sem vagy mindkettőben?

BA: Fura kérdés! Mindig azt mondom, hogy a hetero világ sokkal elfogadóbb a transz emberekkel kapcsolatban, mint a melegek. A GLBTQ közösség még mindig küzd velünk.Talán azért mert az egyik a nemről a másik pedig a szexualitásról szól.

buck angel

HB: Az emberek láthatták az arcod a közismert leszbikus sorozat a The L Word főcímében. Olvastam a blogodban, hogy nem kérdeztek meg erről. Zavart-e hogy egy korábbi képed az engedélyed nélkül használták fel?

BA: Hát a kép nem az enyém, Cathy Opie készítette sok évvel ezelőtt és az övé, tehát jogában áll vele azt csinálni amit akar. Viszont úgy gondolom akár megkérhettek volna, hogy szerepeljek is egy epizódban!

HB: Ha adhatnál egy jó tanácsot egy transzfiúnak, aki most kezd bele a transition-be, mi lenne az?

BA: Győződj meg róla, hogy valóban ezt és magadért akarod tenni. Ez a helyzet megváltoztatja az életed. Hiszem, hogy túl sokan ugranak bele terápia nélkül vagy anélkül, hogy megértenék mit jelent transzszexuálisnak lenni. Csak azért mert férfias vagy egyáltalán nem biztos, hogy transzszexuális is. Sok srácot láttam, már akik belekezdtek a hormonterápiába aztán úgy gondolták bár ne tették volna. Adj időt magadnak és jól gondold végig.

HB: A média mindig a közeledben van, de amikor Buck hazamegy, mit csinál, mit szeret, milyen férfi ő?

BA: Pont ezért élek egy mexikói kisvárosban. Hazamehetek és olyankor kikapcsolhatok. Szeretem a magánéletemet és az otthonom nagyon is privát. 7 kutyám van és imádok velük játszani. Szeretek filmet nézni. Edzőterembe járok állandóan, mert azt is szeretem. Azt mondanám, egy nagyon egyszerű srác vagyok, aki szeret jókat enni és olvasni.

HB: Mostanában gyakran megfordulsz Európában, tervezed-e, hogy meglátogatod a mi kis országunkat valamikor?

BA: Legközelebb májusban megyek Amszterdamba utána meg Finnországba. Örömmel mennék Magyarországra is, ha tudsz valakit, aki meghívna, küldd el az elérhetőségeim neki! Köszönöm még egyszer az interjút és, hogy beszélhettem a magyar emberekhez.

Készítette: H. Barnabás - pinkvanilla.hu
Fotók: Buck Angel®

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook