szombat ápr. 20

Amanda Elstak nyílt levele

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
amanda elstak Amanda Elstak

Amanda Elstak transzszexuális műsorvezető kérdéseket fogalmazott meg és a válaszokat a meleg leszbikus transznemű egyesületek és alapítványok vezetőitől várja.

 

1. T hölgyeim és uraim! Önök miért nem emelnek szót azügyben ,hogy nemátalakító műtétet csak 25 éves kortól hajtsanak végre férfiakon és nőkön.

2. Miért nem kérik, hogy nemátalakító műtétre orvosi véleményt csak azok a pszichiáter szakorvosok állíthassanak ki akik évek óta a transzexuálisokkal, transzneműekkel foglalkoznak kezelik őket és otthon vannak a mi problémáinknak a megoldásában.

3. Miért nem tiltakoznak az ellen, hogy nemátalakító műtét nélkül férfi női, nő férfi személyazonosságot ne kaphasson.

4. Miért nem foglalkozik egy szervezet sem az évek óta működőek közül azzal, hogy az átoperáltak utógondozását segítse, támogassa.

5. Van olyan bizottság amelyik megkérdezi a nemátalakító műtétre vállalkozó állampolgároktól, hogy a műtétek után tudja e magának finanszírozni a hormonokat, plasztikai műtéteket és be fog-e tudni illeszkedni a társadalomba. Sajnos több ismerősöm van női névvel, női nemiszervel, mell nélkül, borostás arccal és még hormon kezelés fizetését sem tudja megoldani (bár a TB hozzájárul bőven) MEGGYŐZŐDÉSEM az, hogy nem mutánsokat kellene gyártatni hanem egyenrangú állampolgárokat segíteni akik méltósággal élhetnek hazánkban.

Várom válaszukat!

Tisztelettel:Amanda Elstak

A Háttér Társaság a Melegekért válaszai Amanda Elstak transzneműekkel kapcsolatos kérdéseire 2010. március 24.

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook