Dorián

Kedves Dorián!

Ezen a néven szólítalak meg, habár te még nem ismered ezt a megszólítást. Nem merted elmondani senkinek, hogy úgy érzed, nem tartozol a női nem képviselőihez, de nem is tudod magad a férfiakhoz sem kötni. Nem kerested görcsösen a megoldást, egyszerűen csak olvasgattál, megismerkedtél a genderqueer fogalommal. Elkezdődött belső utazásod. Agender-ként kezdted meghatározni magad, de nem mertél coming out-olni a barátaidnak.

Azt üzenem neked, hogy ne félj, ők melletted állnak és mindenben támogatnak. Úgy szeretnek, ahogy vagy. És nem csak ezért szeretném, hogy bátrabb légy, hanem azért is, mert a velük folytatott beszélgetések, reflexiók során sokkal jobban meg fogod ismerni önmagad. Ne ijedj meg attól, hogy tudod, egy férfi testben lennél igazán boldog. Rájössz majd az idő múlásával, hogy sokkal közelebb állsz ahhoz a nemhez, mint azt korábban gondoltad. Ebben hatalmas szerepe van a barátaidnak, az ő segítségükkel tanulod meg elfogadni magad.

Nembináris férfiként fogod megtalálni igazán a helyed a világban. A magyar szakon, szemiotika szemináriumon megismerkedsz majd azzal, hogy a szavak és a fogalmak mindenki számára mást jelentenek, nem ugyanaz a kép él senkinek sem a fejében. Ne hátrálj meg attól, hogy számodra a „férfi” fogalom mást jelent, mint a többség számára.

Habár, Én, a jövőbeli éned, még nem kezdte meg a tranzícióhoz szükséges lépéseket, ugyanis meg szeretné várni, míg végez az egyetemmel, még sohasem érezte magát ennyire élőnek és valódinak, mint a jelenben, nembináris transzneműként, nembináris férfiként…

Legyél bátor! Az igazi barátaid melletted állnak és végigkísérnek az utadon.

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook