S.

Szia!

Én te vagyok abból a jövőből, amikor már kézenfogva sétálsz a barátnőddel a budapesti utcákon. Szeretnék segíteni neked, mert tudom, hogy éppen min mész keresztül. Szeretném, hogy tudd, hogy pár évvel a comingoutod után túl leszel egy nagy csalódáson és több kisebben. Az elkövetkező hetekben nem fogsz enni, helyette rengeteget cigizel majd, mindig fáradt leszel, a barátaid aggódni fognak, mert bezárkózol. Nehéz időszak lesz, de túl leszel rajta. Túl kell lenned rajta, mert fizikailag és lelkileg is elő kell bújnod, először a magad, majd a környezeted számára. Meg kell kezdened az utazást, hogy eljuthass a jövőbe, ahol olyan boldogságot fogsz átélni, amire most még nem is gondolsz.

A jövőben lesz egy ember, aki a szerelmed és a legjobb barátod egyben, tehát a társad. Nem mondom el, hogy mikor fog megérkezni az életedbe, mert az egész történetet át kell élned. Nevetned kell és sírnod, aludnod és éberen feküdnöd, össze kell törnöd, hogy ez a valaki majd újra felépítsen.

Beszélj Ennel, beszélj Anyáékkal! Tudod, hogy mindennél jobban szeretnek, legbelül tudom, hogy érzed, hogy így is el fognak fogadni. Elárulok egy titkot: büszkék lesznek rád, mert ennyire bátor és erős vagy. Beszélj a barátiddal! Egyedül magadban kell bíznod, hiszen te választottad őket. Újabb titok: szuper emberekkel veszed körül magad, egytől-egyig. Az egész folyamatot – amely most nagyon távolinak tűnik neked – ösztönösen fogod csinálni. Néha persze kockáztatnod is kell – tudom, hogy utálod –, de jól csinálod.

Most, ahogy soványan ülsz bent a tanulóban is tudnod kell, hogy nem vagy egyedül, az embereid ott állnak mögötted, csak fordulj meg és nézz szembe velük! Nem azt kell elmondanod, hogy ki vagy valójában, mert ők azt tudják. Csak azt kell elmondanod, amire most rájöttél. Bár… néhányan már azt is tudják.

Teljesen mindegy, hogy férfit vagy nőt szeretsz. Az a lényeg, hogy tudsz és mersz szeretni valakit tisztán, feltétel nélkül, teljes szívedből, és ő viszontszeret téged. Ha ezt mindenki csak egyetlen egyszer átgondolná, senkinek sem kellene félnie, lefogynia és bezárkóznia.

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook