Vilya

Szia, én!

Hát ez az elmúlt év elég vad volt!

Most még talán nem érzed, de hamarosan az egész életed fenekestől fel fog fordulni. Akkor majd megérted most miért érzed magad mindig boldogtalannak, ha megdicsérik nőies öltözködésed; miért taszít a melleid látványa és egyáltalán létezésük tudata; miért érzed magad mindig rosszul, ha valaki bókol neked, vagy udvarias veled, mert NŐ vagy; hogy néha legtitkosabb, buta kis fantáziálgatásaidban miért kívánod azt, bárcsak férfinak születtél volna. Tudom, szerinted értelmetlen ostobaság ezen rágni magad, nőnek születtél, rossz lapot húztál ez van, már évek óta próbálsz megbékélni a tudattal, reméled, hátha egyszer majd sikerül boldogan, önmagaddal békében élned nőként.

Akkor most elmondom, hogy ehelyett az életed teljesen más irányt vesz :) Minden a hajjal kezdődik, majd valamikor egy februári késő éjjelen. Mert hát hosszú már a hajad, kéne vele valamit kezdeni, jó lenne valami fasza hajstílus. Nosza, úgyis csóró vagyok, gondolod majd, hátha le tudom vágni magamnak is, nézzünk körül YouTube-on, ott mindenről vannak tanító videók. És majd nézed, nézed a hajstílusos videókat, de a női hajak egyszerűen túl... nőiesek. Csak a férfi hajak között fogsz olyat találni, ami bejön. És akkor jobb oldalt az ajánlott videók között felbukkan egy-egy videó a tomboy stílusról, és „hogyan változzunk 10 perc alatt fiúvá” útmutatók. Hmm ez jópofa, érdekes, de szerencsések, hogy megvan hozzá az androgün alakjuk, nem mint a tiéd, közepes méretű mellek, széles csípő, blergh. Hmm, veszed majd észre, ez meg mi, videó egy transznemű srácról? Hmm, érdekesnek tűnik, lássuk. Hogy várjá, hogy most mivan?? De hát ő ugyanazokat az érzéseket írja le, amit te is érzel! Aztak****! Oké lássunk még ilyen videókat, gondolod megdöbbenve. Ekkor a YouTube már csak témába illőeket ajánl fel, és a következő pár órát leesett állal, felbolydult lélekkel töltöd. Majd jön a konklúzió: „Nem tudom, mi vagyok, de az biztos, hogy nem nő!”

Igen, ez volt az a pillanat kedves én, azon a februári hajnalon. Innentől kezdve az életed egy soha nem várt irányba fordul. A következő heteket, hónapokat (önmagadhoz hűen) aktív önvizsgálattal és az összes elérhető információ bekebelezésével töltöd. (És igen, majdnem megbuksz majd emiatt az egyik tantárgyból az egyetemen, de hát azt hiszem érthetően, amikor épp életed legdurvább felfedezését tetted magaddal kapcsolatban.) Felfedezel majd egy nagyon támogató és jó fej közösséget. Rájössz, hogy férfiként élve sokkal boldogabb lennél és meg is kezded az utad az új nemi identitásod szerint. Feliratkozás a helyi nemi identitás klinika várólistájára (ahová majd csak következő január végére kapsz időpontot, 8 nappal a „megvilágosodásod” egy éves évfordulója előttre!), coming out a családnak és ismerősöknek, hivatalos névváltás, átíratni az adataid minden intézménynél, hosszú és fáradtságos út ez. Közben jobban megismered önmagad, boldogabban és őszintébben élsz, mint amikor még próbáltad magadénak érezni a női identitást. Az út nehéz lesz. Lesznek szomorú pillanatok, bosszankodós pillanatok, ciki pillanatok, stresszes pillanatok. Az eddig elfojtott testi diszfóriád végre kibontakozik teljes valójában, a tested nőies korlátai és jellemzői sokkal jobban nyomasztanak majd, mint amikor még magadnak sem vallottad be a valódi nemed. A várólistán való ücsörgés hosszú és idegőrlő hónapjai néha elkeserítenek majd, néha úgy érzed az egész nem-dologba belefáradtál, és átkozod a begyöpösödött cisznemű-centrikus társadalmat. De ne add fel! Összességében, a nehéz idők ellenére egy csodálatos önmegismerő utazáson veszel részt, egy felfedezésen, aminek során mind inkább őszintén önmagaddá válsz és békét találsz a lelkedben.

További üdvözlettel,

Jövőbeni éned

 

 

 

UI: Az az érdekes, fiatal srác, akivel majd az első FtM találkozón futsz össze, na igen, vele a jelenben lassan fél éve járok és két hónapja együtt lakom :)

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook