IGENT A NEMRE!

 - - -

Kedves Látogató,


IGENT A NEMRE!


2016. november 14-től, bizonytalan időre és hivatalos indoklás nélkül felfüggesztették a nem- és névváltoztatási eljárásokat Magyarországon. Később egy régi kérésünk teljesült azzal, hogy jogszabályi szinten rendeződött a nem- és névváltoztatás menete egy 2017. december 20-ára keltezett kormányrendelet formájában. Azonban ez az eljárási gyakorlat csak néhány hónapig működött, mely után egy újabb bürökratikus akadályt gördítettek a transznemű emberek elé, ezzel újra ellehetetlenítve a nem- és névváltoztatásukat.

 

Erre, a kialakult szörnyű helyzetre reflektálva indítottuk el az “IGENT A NEMRE!közösségi adománygyűjtő kampányunkat.

 

Erre a linkre kattintva adományoddal járulj hozzá, hogy ebben a bizonytalan és nehéz átmeneti időszakban, és ellehetetlenítő közegben a transznemű emberek és hozzátartozóik megfelelő pszichoszociális támogatást és jogi segítséget kapjanak!


Segíts, hogy egyenlő és tiszteletteljes bánásmódban részesüljenek a transznemű emberek!

 

Kérlek tekintsd meg a kampányunkat!


https://adjukossze.hu/kampany/igent-a-nemre-1588

Amennyiben fontosnak tartod ezt az ügyet, és az Egyesület munkáját, kérlek hívd fel Te is a figyelmet a kialakult helyzetre és a kampányunkra, hogy minél több emberhez eljusson!

Köszönjük szépen!

 

Közlemény: A Transvanilla Transznemű Egyesület javaslata a nem jogi elismerésére irányuló eljárások felfüggesztése kapcsán


Egyesületünk, a nem jogi elismerésének újabb bizonytalan időre való felfüggesztése miatt a hazai és a nemzetközi kapcsolatai és partnerei segítségével megvizsgálta, hogy milyen nemzetközi (esetleg hazai) emberi jogi mechanizmusokat, eszközöket tudunk igénybe venni a kialakult helyzet előmozdítása érdekében.

 

Bővebben: http://transvanilla.hu/hirek/kozlemeny-a-transvanilla-transznemu-egyesulet-javaslata-a-nem-jogi-elismeresere-iranyulo-eljarasok-felfuggesztese-kapcsan

 

Közlemény: A transznemű embereknek is joga van tisztességes eljáráshoz


Tisztességes eljárást követelünk!
Az Alapvető Jogok Biztosa kiáll a transz emberek jogaiért! - A Transvanilla Egyesület lépéseket sürget.

A Transvanilla Transznemű Egyesület üdvözli az alapvető jogok biztosának újabb jelentését a nem- és névváltoztatási eljárás szabályozásának hiányosságairól.

 

Bővebben: http://transvanilla.hu/hirek/kozlemeny-a-transznemu-embereknek-is-joga-van-tisztesseges-eljarashoz

 


LMBT+ HÍREK


Ma 20 éves a biszexuális büszkeség zászlaja

Meleg szexjelenetekért kapott tíz év börtönbüntetést egy kínai írónő

Ötből két LMBT hallgató nem fedi fel magát az egyetemen

 

 

 - - -
Nem szeretnél több hírlevelet kapni?